Jdi na obsah Jdi na menu

OK Go znovu potvrzují genialitu při tvorbě videoklipů

26. 11. 2016

ok-go-2016.jpgOk Go (foto - zdroj: facebook.com)

Mezi jednu z kapel nepostrádajících velkou dávku nápaditosti při tvorbě videoklipů rozhodně patří OK Go. Tato čtyřčlenná parta z Chicaga je známá svými zábavnými klipy již od počátku kariéry, ať už to byl lidský kaleidoskop ve skladbě „I Won't Let You Down”, stav beztíže v „Upside Down & Inside Out” nebo velmi dobře známé video „Here It Goes Again”, ve kterém členové využívají pouze běžecké pásy.

Nyní přišla řada na song ze zatím poslední desky „Hungry Ghosts”. Ta pochází z roku 2014 a sklidila především kladné kritiky. Jejím čtvrtým singlem se stal „The One Moment” a jeho vizuál je opět velmi specifický. I on byl natočen na jeden záběr, ale ten trval pouze 4,2 sekundy. Nejdříve je vše vidět v reálné rychlosti. Klip však využívá zpomalení záběru a jeho stopáž je tak přesně dle skladby čtyřminutová. A při zpomalení lze spatřit neskutečné věci. Od výbuchů barelů s barvou, přes balonky s vodou, až po letící členy kapely.

Originalita tak skupinu neopouští ani po osmnácti letech společného hraní. Režie se ujal sám zpěvák Damian Kulash, produkci pak obstarala společnost Park Pictures. Zda si videoklip vyslouží podobné úspěchy jako jeho předchůdci, uvidíme během následující doby. Nějaké sošky však formace za společnou kariéru již obdržela. Nejcennějším kouskem je Grammy za videoklip k „Here It Goes Again”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb