Jdi na obsah Jdi na menu

Queens of the Stone Age trápí v novém klipu noční můry

25. 3. 2018

queens-of-the-stone-age-2018.jpgQueens of the Stone Age (foto: Andreas Neumann)

Queens of the Stone Age se momentálně vydávají na turné k aktuální řadové desce „Villains”. Zatímco brouzdají celými Spojenými státy, rozhodli se propagovat album dalším singlem, který byl opatřen i videoklipem. Zvolena byla skladba „Head Like a Haunted House”. Vizuál pomáhal vytvořit Liam Lynch, dlouholetý spolupracovník Joshe Homma.

Liam Lynch se s klipem nepáral a vzal to zhurta, jako by mu stačilo se podívat jen na název songu. Ve snímku se objevuje kompletní pětice (respektive animované hlavy každého člena formace), hlavní roli však má Josh Homme. Jeho postava zažívá jednu noční můru za druhou. Kostry, řeznické nože od krve, UFO, useknuté končetiny nebo zelená ruka s neustále vystrčeným prostředníčkem ho provázejí z místnosti do místnosti. Ocitne se dokonce i za mřížemi, odtud ho však parta kamarádů dostane pomocí okřídlených rakví. Celá skladba je výrazně ovlivněná producentským umem Marka Ronsona a, přesně jak říká frontman skupiny, je to ten typ písně, co vás donutí kroutit boky.

Po Americe bude kapela jezdit až do konce května. Evropská část turné přijde na řadu od 8. června. Těšit se mohou i čeští fanoušci. Queens of the Stone Age se po čtyřech letech vrátí do pražského Fora Karlín. Koncert se uskuteční 20. června a vstupenky jsou stále ještě v prodeji.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb