Jdi na obsah Jdi na menu

Roger Waters představil poetický klip k písni The Last Refugee

22. 5. 2017

roger-waters_2017.jpgRoger Waters (foto - zdroj: consequenceofsound.net)

Vydání očekávaného sólového alba Rogera Waterse, bývalého člena slavných Pink Floyd, se nezadržitelně blíží. Již 2. června se dočkáme první Watersovy rockové desky po dlouhých pětadvaceti letech, která ponese název „Is This The Life We Really Want?”. Před několika dny Waters zveřejnil novou skladbu „The Last Refugee”.

Jak již její název napovídá, Roger Waters se tentokrát vyjadřuje k současné uprchlické krizi. Ač umí být - a i v Pink Floyd býval - ve své autorské tvorbě značně tvrdý a nekompromisní, v případě tohoto videa se vydal mnohem poetičtější cestou. Sledujeme zde mladou dívku, která v rozpadajícím se domě, v roztrhaném oděvu cvičí a sní o kariéře profesionální tanečnice. Realita je však poněkud jiná a tvrdě se připomene symbolem zmáčené panenky, kterou vyplavilo moře.

Hudebně se jedná o song svým stylem se blížící k sólové tvorbě Rogera Waterse. Je pomalý, s výrazným podílem realistických rádiových útržků, Watersův zpěv připomíná spíše recitaci, k charakteristické melodii se dostává až v refrénu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek