Jdi na obsah Jdi na menu

Seal vydá v listopadu po delší odmlce nové album

17. 9. 2015

seal-2015.jpgSeal (foto - zdroj: Warner Music)

Poslední regulérní řadovou desku s názvem „Seal 6: Commitment” vydal britský soulový zpěvák Seal v roce 2010. Před čtyřmi lety na sebe upozornil sbírkou coverů „Soul 2”. Potom ze scény prakticky zmizel a zdálo se, že jeho hvězdné dny jsou sečteny. Před několika dny ale ohlásil, že se vrací.

Nové studiové album nazvané prostě „Seal 7” spatří světlo světa 6. listopadu a přinese těchto jedenáct písní: „Daylight Saving”, „Every Time I’m With You”, „Life On The Dancefloor”, „Padded Cell”, „Do You Ever”, „The Big Love Has Died”, „Redzone Killer”, „Monascow”, „Half A Heart”, „Let Yourself”, „Love”. Zákazníci obchodu Target si budou moci jako jediní zvolit speciální edici s dvěma bonusy navíc, půjde o songy „We Found Love” a „Whatever You Need”.

Aktuální desce budou dominovat jako obvykle hudební styly soul, r’n’b a pop. Samozřejmě dostane velký prostor i umělcův mimořádný hlas, který mu v minulosti k popularitě výrazně pomohl. Producentem nahrávky se stal slavný Trevor Horn, jenž se o tuto práci podělil se Sealem.

„Víc než o hudbě jsme se ve studiu bavili o životě a našem vztahu,” přiznává Seal. „On ví nejlépe, jak pracovat s mým hlasem, jak mi pomoci, abych zněl co nejpřirozeněji.”

Novinku, jejímž ústředním tématem je láska v nejrůznějších podobách, předcházejí hned dvě písně „Every Time I’m With You” a „Do You Ever”, které Seal zveřejnil ve všech digitálních službách včetně YouTube.