Jdi na obsah Jdi na menu

Skupina Slza překvapila v nové písni dospělejším zvukem

15. 4. 2019

slza.jpgSlza (foto - zdroj: facebook.com)

Již na debutu „Katarze” zpíval Petr Lexa v singlu „Vstříc nekonečnům”, že na vavřínech neusne. Potvrdila to i druhá deska „Holomráz”, s níž odjela kapela Slza první halové turné, včetně vyprodaného koncertu ve Foru Karlín. Skupině se o veškeré texty staral Xindl X, se třetím albem však mají nastat velké změny.

Do tvůrčího procesu se přidal Petr Lexa, který se nyní na verších i muzice podílí. „Snažíme si představit, že jsme úplně nová kapela, nikdo nás nezná, nemá od nás žádná očekávání a jediné, co chceme, je skládat hudbu a bavit se tím,” poodhaluje kytarista Lukáš Bundil.

Tento nadšený přístup se promítl i do novinky „Paravany”. Duo si zachovalo cit pro chytlavé melodie, zvukově se ale posunulo o velký krok dopředu. Možná tomu také pomohla třídenní writing session v Berlíně a finální produkce v Londýně s Nickem Atkinsonem a Eddiem Hollowayem. Skladba pojednává o problému ve vztahu. „Oba o něm vědí, ale nemluví o tom. Emoce v sobě dusí tak dlouho, až bouchnou a nadělají více škody, než by způsobily, kdyby se začaly řešit zavčasu,” říká Petr Lexa, který čerpal z osobní zkušenosti.

Formace by třetí desku ráda vydala na podzim. „Máme obrovskou spoustu materiálu, jsme do nahrávání úplně ponoření. Moc nás to baví a to je ten nejlepší motor,” uzavírají muzikanti. Na léto mají naplánováno mnoho festivalů, na nichž chtějí zahrát novinky a představit svěžejší, energičtější pojetí své hudby. Snad tento optimismus kapele Slza vydrží, zatím je totiž na dobré cestě.

Text - zdroj: musicserver.cz/David Böhm