Jdi na obsah Jdi na menu

Slipknot představili druhý singl z nového alba

29. 7. 2019

slipknot_2019.jpgSlipknot (foto - zdroj: Live Nation)

Vydání jedné z nejočekávanějších desek letošního roku, „We Are Not Your Kind” maskované metalové úderky Slipknot, se blíží doslova mílovými kroky. Po prvním zveřejněném videu k songu „Unsainted” přichází druhé, tentokrát ke skladbě „Solway Firth”.

Klip je stejně epický jako ten předcházející, který bylo možno brát jako jakýsi vstup do aktuální inkarnace kapely. V novém snímku se pojí dvě roviny - živé (a pseudoživé, pravděpodobně dotočené, protože novinku muzikanti live nehráli) koncertní záběry ze stávajícího turné a scény z blížícího se seriálu „The Boys”, jež bude vysílat společnost Amazon Prime. Obrázky jsou to patřičně naturalistické, krvavé, a ač bez kontextu, do vizuálu se setsakrametsky hodí. Střih jde na ruku dynamice koncertního projevu skupiny i individuálním kvalitám všech jejích členů.

Centrem je pochopitelně Corey Taylor, který opět dává prostor oběma vokálním polohám, té klidné, čisté, procítěné (úvod písně působí až neuvěřitelně poklidně, ale zároveň buduje atmosféru jako řemen) i temnému, maniakálnímu growlu.

Slipknot se zatím prezentují enormně silným materiálem, z něhož je patrná promyšlenost a snaha nabídnout posluchačům výsledek té nejvyšší jakosti. Vydrží-li nastolená úroveň na celém albu, máme se rozhodně na co těšit.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek