Jdi na obsah Jdi na menu

Slza a Refew zobrazují ztrátu reality ve videu k songu Monodrama

2. 2. 2024

slza_foto_angelika-spicarova.jpgPetr Lexa (foto: Angelika Špicarová)

Dvojice Slza se snaží potenciál loňské zdařilé desky „Monodrama” využít naplno, z deseti písní se proto už sedmá dočkala svého klipu. Stejně jako v případě předešlého songu „Magnety” sáhli Petr Lexa a Lukáš Bundil po skladbě, kterou si rozšiřují svoje tvůrčí obzory.

Titulní spolupráce s rapperem Refewem disponuje chytlavým beatem i příjemnou melodickou linkou, halí ji však závan zahloubanosti a temnoty. Její atmosféru pomohl dokreslit halucinogenní videoklip režiséra Ondřeje Silného plný zpomalených záběrů. Umělecky se pokouší vyjádřit pocit ze ztráty reality.

„‚Monodrama’ je jeden z těch songů, co nám ležel asi dva roky v šuplíku. První demo jsme napsali a natočili s Enthicem už někdy koncem roku 2021. Nápad na feat ale přišel až během léta 2023, kdy jsme dávali dohromady tracklist alba. Tehdy jsme si říkali, že by mu slušela rapová sloka, a tak jsme oslovili Refewa,” vzpomíná Lexa na nahrávání a doplňuje, že přizvaný interpret natočil svou sloku zpaměti na jediný pokus.

Kapela Slza dokazuje, že i tento typ popu jí sluší. Nechme se překvapit, zda se svého vizuálu dočkají i zbývající tři kousky ze zmiňované čtvrté studiové desky.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář