Jdi na obsah Jdi na menu

Support Lesbiens představili koncertní video k písni Hazardér

8. 4. 2019

support-lesbiens.jpgSupport Lesbiens (foto: Anna Hladká)

Support Lesbiens opět připomínají loňskou povedenou desku „Glow”. Po čtyřech singlech v angličtině, z nichž každý se probojoval na přední příčky rádiového žebříčku, došlo i na jedinou česky zpívanou skladbu „Hazardér”. Otextoval ji Xindl X a klip vznikl v únoru na křtu zmíněného alba v pražském klubu Doupě.

Pro kapelu jde o její vůbec první koncertní videoklip. Je dobře, že až bude píseň znít z éteru, jejímu obsahu porozumějí i posluchači, kteří angličtinou nevládnou. Právě text je totiž vedle výrazné melodiky její silnou stránkou. Pojednává o člověku, který k životu přistupuje tak trochu jako hazardní hráč. Své vyvolené nemůže slíbit, že jí nebude v noci řvát pod okny ani že se neporve v baru. „Když po nocích půjdu hrát, tebe nevsadím, ač jsem hazardér, s tebou přece zvládnu žít bez her,” ujišťuje však.

„Všichni máme v sobě uličníka, všichni nějakým způsobem zlobíme, někdy se utrhneme ze svých (pomyslných) řetězů. Ale naší hlavní přirozeností je konat dobro, víme, že je to správné. Hazardér je song o člověku, který se nesnaží svoje přestřelky omlouvat, ale za ctnosti srdce a ty, které miluje, by obětoval všechno,” objasňuje zpěvák Dušan Marko.

Support Lesbiens můžete v létě vidět i na mnoha festivalech. Skupina navíc slibuje, že aktuální singl nebude poslední. Z desky „Glow” prý vyjdou ještě minimálně dva.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek