Jdi na obsah Jdi na menu

Švédská kapela Opeth láká skvělými songy na novou desku

5. 9. 2016

opeth_2016.jpgOpeth (foto: Stuart Wood)

Věčně proměnliví Švédové Opeth potěší fanoušky už svým dvanáctým studiovým albem nazvaným „Sorceress”, které vyjde 30. září a bude obsahovat jedenáct nových skladeb.

Vše zatím nasvědčuje tomu, že kapela na něm pokračuje v retrorockových hrátkách předváděných na předchozích počinech „Pale Communion” (2014) a „Heritage” (2011).

Titulní song představili Opeth začátkem srpna a další píseň „Will O The Wisp” zveřejnili před několika dny. Obě skladby jsou více než vydařené, takže to vypadá, že nová deska „Sorceress” bude opět velkou událostí.

Frontman Mikael Åkerfeldt k novince říká: „Je to naše dvanácté album a těžko pobírám to, že už tu jsme šestadvacet let, natož pak, že už jsme nahráli tolik alb. Na všechny z nich jsem hrdý a Sorceress není výjimkou. Zbožňuju ho, stejně jako celá skupina. Psal jsem ho šest měsíců, ale nahráváním jsme strávili jen dvanáct dní.V každém případě je novinka jiná než nahrávka předchozí. Je enormně pestrá. A pokud se můžu pochválit, je výborná. Cítím se k takovým vyjádřením oprávněn, protože mám zato, že tuhle kapelu znám víc, než kdokoliv jiný a vždy se naše alba snažím poslouchat ne jako autor, ale jako fanoušek.”

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz