Jdi na obsah Jdi na menu

Tam v hluboké tmě tepe a září půvabná Vladivojna La Chia

21. 8. 2021

vladivojna-la-chia.jpgVladivojna La Chia (foto: Bára Součková)

Vladivojna La Chia je pozoruhodná umělkyně, která se ráda pohybuje mezi extrémy. V plánech na další tvorbu mluví o hudbě k psychologické audioknize, o apokalyptické opeře nebo o blackmetalové desce. Tou nejbližší aktivitou ale bude vydání alba „Tam v hluboké tmě tepe a září”. To bude venku už 23. září a dle slov autorky by mělo jít o klidnější dílo.

Už na začátku srpna byl vypuštěn stejnojmenný klip, natáčený ve středověkých prostorách sklepů v domě U Kamenného zvonu v Praze. Zde se také v rámci výstavy „Light Underground” konala komorní vystoupení zpěvačky postavená na videomappingu VJ Aeldryna. Ve stejném provedení se nese i samotný snímek. Toto spojení kulis starého sklepení a současných hrátek se světly už samo o sobě vizuálně působí velmi poutavě. Volba barev, temnoty a záře uprostřed ní mazaně podporují divákovu fantazii i emoce. Cítíte trochu napětí, trochu strach, touhu a smyslnost.

Ono to všechno bylo už v písni samotné. Její text lze chápat i jako velmi osobní milostné vyznání. Avšak ve spojení s videoklipem to vylezlo na povrch ještě víc, je tady silný erotický náboj se závanem dekadence.

Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Průša