Jdi na obsah Jdi na menu

The Rolling Stones připravují materiál pro novou desku

27. 7. 2017

rolling-stones_2017.jpgThe Rolling Stones (foto - zdroj: facebook.com)

Loňské album bluesových coververzí „Blue & Lonesome” The Rolling Stones navnadilo, aby se znovu zavřeli do studia. Tentokrát by však mělo jít o regulérní řadovou nahrávku, první od „A Bigger Bang” z roku 2005.

Informaci, že The Rolling Stones chystají novou desku, potvrdil kytarista Keith Richards. „Máme nějaký nový materiál a přemýšlíme, kde vzít další,” uvedl. Zároveň dodal, že kapelu povzbudilo přijetí loňské nahrávky „Blue & Lonesome”. „Bylo to něco, co jsme si mysleli, že musíme udělat, ale nečekali jsme od toho žádné velké ohlasy,” podotkl. Album se poté dostalo na 1. místo britské hitparády, což se The Rolling Stones povedlo poprvé od roku 1994.

Nedávno vzbudila rozruch fotografie, kterou umístil britský producent Skepta na svůj Instagram. Byl na ní ve studiu s Mickem Jaggerem, proto se spekulovalo, že tato hvězda žánru grime ovlivní zvuk nových písní. Keith Richards ale říká, že k velké zvukové změně v případě The Rolling Stones nedojde.

V září vyjede skupina na evropské turné, čeští fanoušci se však jedné z nejikoničtějších formací současnosti nedočkají. Mají ovšem možnost vyrazit do sousedních zemí, The Rolling Stones se totiž zastaví i v Německu nebo Rakousku.

Text - zdroj: ireport.cz