Jdi na obsah Jdi na menu

The Weeknd začíná novou hudební kapitolu jako Starboy

2. 10. 2016

the-weeknd-starboy-2016.jpgThe Weeknd (foto - zdroj: bet.com)

Před několika dny se The Weeknd vrátil do hudebního éteru s novým materiálem nazvaným „Starboy”. Kanadský zpěvák aktuálním songem započal zbrusu novou éru svého charakteru i zvuku. Jako důkaz si na svém Instagramu dal k datu vydání písně popisek „R.I.P.”, ostříhal své ikonické dredy a v novém klipu dokonce sám sebe zavraždil.

Skladba „Starboy” je prvním singlem z nového alba The Weeknda, které spatří světlo světa pod stejným názvem 25. listopadu. Zpěvák, jenž si vysloužil přezdívku „Michael Jackson pro hipstery”, ho vydá teprve rok a čtvrt po loňské nahrávce „Beauty Behind The Madness”, které se prodalo kolem dvou milionů kopií.

Track „Starboy” pochází z produkce francouzského elektro dua Daft Punk a popisuje Weekndovu snahu být globální celebrita a životný styl s tím spojený. V refrénu se umělec obrací ke svým fanouškům, kteří si koupili jeho desky, jsou jím posedlí a udělali z něj jednu z aktuálně největších hudebních hvězd: „Look what you’ve done, I’m a motherfuckin' starboy”.

Zajímavý a velmi povedený videoklip plný luxusu a drahých aut režíroval Grant Singer. Weeknd ve své milionové rezidenci nejprve zlikviduje své staré já a pak zničí i ocenění, které za svou kariéru získal. V závěru odjíždí pryč v jednom ze svých vozidel. Děj vizuálu má zobrazovat jakousi křehkost, která je s životem slavných spojená.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří Macenauer