Jdi na obsah Jdi na menu

Thom Artway vydá první česky zpívanou desku Trhám mraky

6. 2. 2024

thom-artway.jpgThom Artway (foto - zdroj: facebook.com)

Na album v češtině připravoval písničkář Thom Artway svoje fanoušky systematicky poslední tři roky. Během nich představil dříve výhradně anglicky zpívající muzikant několik singlů v mateřském jazyce, z nichž většina se objeví i na třetí studiové desce „Trhám mraky”. Poslechnout si ji budeme moci už 9. února.

Nahrávka obsahuje dvanáct skladeb a podle zpěváka je velmi osobní a optimistická, plná naděje. Autorsky se na novinkách mimo samotného Thoma Artwaye podíleli také Lukáš Chromek, Beata Hlavenková, Patricie Fuxová ze skupiny Vesna nebo slamerka, zpěvačka a textařka Tali. Co se hostů týče, vedle Markéty Irglové a Štěpána Urbana v již vydaných singlech „Na vlnách” a „Trhám mraky” se zapojila i zmíněná Beata Hlavenková, a to v závěrečné bonusové akustické verzi songu „Zavolej”. Pod polovinou písní je navíc tato umělkyně podepsána jako spoluproducentka.

„Moje třetí deska je různobarevná. Můžete se těšit na akustické kytary, jemné aranže, ale i na velké synťáky. Na relativně nahé skladby a pak na výrazně zprodukované. Věřím, že se v řadě písní posluchači ztotožní s texty a že jim třeba nějaká z nich pomůže kráčet životem dál,” zve k poslechu interpret a dodává: „Když se na obloze začnou trhat mraky, většinou to znamená, že ustává déšť a objeví se slunce. Mraky jsou v tomto případě moje strachy a slunce naděje, která mě žene dopředu.”

Na náladě alba se podle něj podepsala také skutečnost, že se v roce 2022 stal otcem, převládají proto songy s pozitivním poselstvím. „I ta skladba, která možná bude pro posluchače nejvíce emotivní a tklivá, je ve výsledku plná naděje. Jedná se o píseň ‚Chrám’, jež jsem napsal při vzpomínkách na svého zesnulého tátu. Prostě mám teď takové radostné období,” shrnuje hudebník.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář