Jdi na obsah Jdi na menu

Thom Yorke popisuje rozpad jednoho vztahu v songu Knife Edge

2. 5. 2024

thom-yorke.jpgThom Yorke (foto: Franco Origlia/Getty Images)

Thom Yorke asi nikdy nezahálí. Po vydání desky „Wall Of Eyes”, kterou nedávno představil se svým druhým projektem The Smile, se zase na chvíli uchýlil k sólové dráze. A to konkrétně ke skládání filmové hudby pro snímek „Confidenza” režiséra Daniele Luchettiho.

Nejedná se však o jeho první kinematografickou tvorbu, již dříve udělal třeba soundtrack k povedenému remaku „Suspiria”.

Před pár dny frontman Radiohead do světa vypustil videoklip ke skladbě „Knife Edge”. Ten obsahuje ukázky z filmu natočeného podle stejnojmenného románu Domenica Starnoneho, a pojednává o osudem zkoušeném páru. Po hádce se Teresa, kterou hraje Federica Rosellini, rozejde s Pietrem, jehož ztvárnil Elio Germano, a zamiluje se do Nadi (Vittoria Puccini). Záběry, které doprovází klavírní melodie a zpěvákův vokál, zachycují moment rozpadu vztahu.

Klip k songu „Knife Edge” tak působí jako zdařilá upoutávka na nový italský filmový klenot, který fanoušci knihy určitě ocení.

Soundtrack digitálně vyšel už 26. dubna, vinyl a CD budou následovat 12. července. Thom Yorke na albu spolupracoval s producentem Samem Pettsem-Daviesem, London Contemporary Orchestra a jazzovou kapelou, v níž působí i jeho kolega ze skupiny The Smile Tom Skinner.

Text - zdroj: musicserver.cz/Kateřina Spacek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář