Jdi na obsah Jdi na menu

Thurston Moore láká na novou desku svižným songem Hashish

25. 6. 2020

thurston-moore.jpgThurston Moore (foto - zdroj: musicbar.cz)

Kytarista kultovních Sonic Youth se už slušnou řádku let pohybuje na sólové dráze. Pod hlavičkou Thurston Moore Group nebo jen pod svým jménem vydává alba, která příliš neřeší žánrové limity. Základem je ale vždy elektrická kytara, inovativní přístup k tomuto nástroji a tvůrčí možnosti, jimiž tento instrument vládne.

V Mooreově diskografii se tak střídají rockové, v jádru přístupné desky s těmi posluchačsky náročnějšími. Taková ostatně byla i ta zatím poslední „Spirit Counsel”. Letos v září vyjde nové album a jeho autor na něj aktuálně láká pilotním singlem „Hashish”.

Pokud se dá na základě jednoho songu usuzovat, Thurston Moore tentokrát obrousil hrany experimentu a vydal se přímější cestou. Výrazný je, jak již název napovídá, psychedelický odér, svižný beat a také vokál.

Chystaná kolekce vyjde 25. září na značce Daydream Library Series a bude se jmenovat „By The Fire”. Thurston Moore na ní nebude sám, do titulní písně přispěla hrou na basu Debbie Googe z kapely My Bloody Valentine a hned v několika skladbách zabubnoval Steve Shelley ze Sonic Youth.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek