Jdi na obsah Jdi na menu

Tom Chaplin vypráví o mezilidských poutech v písni Gravitational

29. 8. 2022

tom-chaplin-2016.jpgTom Chaplin (foto - zdroj: facebook.com)

O tom, že Tom Chaplin chystá třetí řadovou desku s názvem „Midpoint”, se ví už delší dobu. Nyní na ni láká další zdařilou skladbou „Gravitational”, kterou provází i neméně povedené video.

Oproti příběhovému klipu k titulnímu tracku si aktuální snímek pohrává s náladami. Zobrazuje partnerské vazby a nekončící pocit sounáležitosti k velmi blízké osobě, s níž chcete trávit co nejvíce času. Autorkou námětu je Yasmeen Fanari, která se podílela i na vizualizaci songu „Dirt” Chaplinových domovských Keane.

Výsledek spojuje hned několik rovin. Dobové záběry a čerstvě natočené sekvence doplňuje prostá animace a hra s odstíny barev. Vše postupně graduje, stejně jako kompozice sama. Vznikl tak poutavý kaleidoskop, jenž k písni a jejímu tématu (silné rodinné pouto a zlom s příchodem středního věku) skvěle pasuje.

Nové album „Midpoint” spatří světlo světa v pátek 2. září a bude obsahovat třináct skladeb. Nahrávka vyjde fyzicky na CD a různobarevných vinylech (ty by měly být k dispozici v průběhu října).

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář