Jdi na obsah Jdi na menu

Tom Odell se v novém singlu obává, že není dostatečně dobrý

2. 10. 2023

tom-odell.jpgTom Odell (foto: Angelika Špicarová)

Anglický zpěvák a autor hitů jako „Another Love” nebo „Magnetised” Tom Odell se po experimentu „monster” vrhl zpět do akustické tvorby a výsledkem bylo skvělé intimní album „Best Day Of My Life”. Nyní už je v přípravě další deska, na níž láká zdařilý singl „Black Friday”.

„Tuto píseň jsem napsal minulý rok na své narozeniny, den před Černým pátkem. Je inspirována mým obdivem a láskou k lidem v mém životě, ale také mým sklonem být k sobě krutý. Je to vlastně milostný song, jsem na něj velmi hrdý a doufám, že se bude posluchačům líbit,” říká rodák z města Chichester.

Píseň vznikla ve spolupráci s dvojicí Cityfall a Max Clilverd. Výsledek působí zprvu velice křehce. Tom Odell zpívá za doprovodu akustické kytary s jednoduchými aranžemi. Po druhém verši se však kompozice rozvíjí, zapojuje se pro muzikanta tradiční klavír a smyčce, pak vše přejde až v nádherné crescendo.

Hudbu doprovází zasněný videoklip od Luccy Lutzky. Svojí estetikou k emotivní skladbě výborně ladí. Mimo nový singl Tom Odell připravuje turné po Spojených státech, zastaví se hned v osmnácti městech. Po návratu do Evropy jej čeká vystoupení na festivalu v polském Gdaňsku.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář