Jdi na obsah Jdi na menu

Tomáš Klus představil skvělý klip k zaláskované písni Dobrodružce

21. 11. 2018

tomas-klus_2018.jpgTomáš Klus (foto: Angelika Špicarová)

V sobotu 17. listopadu pokřtil Tomáš Klus desku „SpOlu”, kterou vydal počátkem září. Během koncertu ve Foru Karlín si odbyl premiéru videoklip k songu „Dobrodružce”. Námětu a režie se ujala osvědčená dvojka Jordan Haj a Givinar Kříž.

„Tomáš oslovil mě a Givinara k další spolupráci a poslal nám vybrané dvě písničky z nového alba. My jsme si ale poslechli celou nahrávku a mnohem více nás zaujala skladba Dobrodružce. Tomáš tenhle love song věnoval Tamaře a hned na začátku zpívá: Ty víš, kým jsem i jak chutnám... A právě to nás přivedlo na myšlenku, že by jednou z ústředních postav klipu mohla být zombie. Dál už to byl sled asociací a nápadů. No a nakonec je z toho příběh se společensko-politickým přesahem - o zombíkách!” říká Jordan Haj.

Láska až za hrob. I tak by se mohlo video popsat. Vypráví příběh o láskyplném soužití muže a jeho ženy zombie. Lidé kolem nich vztah odsuzují, k poněkud jiné obyvatelce menšího města i jejímu muži se chovají nenávistně, mají problém přijmout někoho, kdo se rozhodl žít odlišně než většina. Svým způsobem to připomíná začátek jejich skutečného vztahu, kdy Tamaru po Tomášově boku dokázal skousnout málokdo.

„Být zombie pro mě byla velice zajímavá zkušenost. Vzhledem k tomu, že jsem na sebe neviděla, cítila jsem se být pořad stejnou Tamarou. Okolí to však vnímalo jinak, kromě naší malé Jenovéfy. Ta na mě hleděla stejně zamilovaně a oddaně jako obvykle. Po dvou dnech se už celý štáb v čele s Tomem modlili, ať jsem zase normální,” podotýká Tamara Klusová a dodává: „A o tom ten vizuál tak trochu je. Odsuzujeme lidi, rasy, věci, o nichž nic nevíme. Bereme pravdy typu jedna baba povídala jako směrodatné, a přitom o daných tématech netušíme nic do hloubky. Ten muž v klipu miluje zombie celým srdcem... Jejich láska nikomu a ničemu, kromě jeho těla, které jí bezpodmínečně a v lásce dává, neubližuje. Jen není dostatečně krásná, obyčejná a taková, jakou si ji my jako společnost přejeme.”

A výsledek zkrátka nemá chybu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková