Jdi na obsah Jdi na menu

Triggerfinger a Method Man natočili říznou pecku The One

5. 1. 2016

004---triggerfinger.jpgTriggerfinger (foto: Angelika Špicarová)

Belgické nositele rock'n'rollového ohně jistě netřeba představovat. Po mistrovském coveru „I Follow Rivers” od Lykke Li a našlápnuté řadovce „By Absence Of The Sun” se trojice elegánů z Triggerfinger těší čím dál větší oblibě také u tuzemského publika. Loňská vystoupení na Rock for People Europe a Grape Festivalu toho byla jasným důkazem.

Ke konci minulého roku skupina společně s vánočním přáním fanouškům slíbila malý hudební dárek, ze kterého se vyklubal odložený song „The One” natočený ve spolupráci s rapperem Cliffordem Smithem aka Method Manem z legendárních Wu-Tang Clan. Vzhledem k tomu, koho kapela přizvala jako hosta, nepřekvapí, že výsledkem unikátního spojení je nadupaná pecka, která se opírá o řízné kytary a střídačku rapování se sametovými vokály frontmana Triggerfinger. Oba pánové podávají bezchybné výkony, ve výsledku je to ale přeci jen Ruben Block, který tracku vévodí. Až posluchač v duchu škemrá, aby dostal více prostoru. Leč marně.

Skladba by podle názoru kapely narušovala harmonii alba „By Absence Of The Sun”, a tak ji nyní vydává samostatně jako dvanáctipalec. Krok je to rozhodně přiléhavý, rarita takového formátu si zaslouží zvláštní pozornost už z principu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Veronika Ondečková