Jdi na obsah Jdi na menu

U2 představili na svém Facebooku první song z nového alba

1. 9. 2017

u2_2017.jpgU2 (foto - zdroj: ireport.cz)

Nová deska „Songs Of Experience” irských U2 by měla vyjít ještě letos. Nyní z ní Bono a spol. zveřejnili první ochutnávku. Jde o píseň „The Blackout”, kterou doprovází černobílý videoklip natočený v narvaném klubu.

Skladba je v kontextu poslední tvorby skupiny až překvapivě syrově rocková a energická. Fanoušci dokonce oslavují, že se U2 vrací tak, jak je znali v devadesátých letech. Video bylo pořízeno během evropské části turné k třiceti letům alba „The Joshua Tree”, a to na konci července v Amsterdamu.

V premiéře kapela klip odvysílala živě na svém Facebooku. Na jiných platformách zatím není k vidění. Nejedná se však o regulérní první singl z desky „Songs Of Experience”. Ten vyjde až 6. září a bude se jmenovat „You're The Best Thing About Me”.

Album naváže na předchozí řadovou nahrávku z roku 2014 s názvem „Songs Of Innocence”. Ta spatřila světlo světa dost netradičním způsobem, když ji automaticky do svých zařízení dostali všichni uživatelé Applu. Způsob ani datum vydání novinky zatím nejsou známy. U2 měli desku hotovou již koncem loňského roku. Po vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách však vydání odložili a některé písně přepracovali.

Text - zdroj: ireport.cz