Jdi na obsah Jdi na menu

V novém klipu Florence + The Machine hraje populární Bill Nighy

25. 4. 2022

florence-and-the-machine-2015.jpgFlorence Welch (foto: Tom Beard)

S blížícím se vydáním alba „Dance Fever” si Florence + The Machine připravili další singl podpořený i videoklipem. Britská kapela, v jejímž čele stojí charismatická Florence Welch, upozorňuje na pátou studiovou desku už čtvrtou skladbou.

Jmenuje se „Free” a klip k ní obstarala opět Autumn de Wilde. Natáčelo se, stejně jako u předchozích snímků, v Kyjevě. Kromě zpěvačky, jež hraje sebe samotnou, se zde objevuje také slavný britský herec Bill Nighy, jenž ztělesňuje její úzkosti. V této hymnické písni autorka zpívá o svobodě, kterou získává díky tomu, že je hudebnicí. Doprovodné video pak sleduje a názorně předvádí řešení, k nimž se často uchýlíme při vypořádávání se s potížemi - pití nadměrného množství kávy, závislost na telefonech a tak dále.

I když se Florence Welch snaží, nedokáže svou úzkost setřást. S přibývajícím tancem a zpěvem se s ní však dokáže vyrovnat. V klipu dále účinkují choreograf Ryan Heffington a herec Alexander Antofiy. Video rovněž přibližuje ukrajinské lidové umění Kateřiny Konovalové, navržené ve spolupráci s výtvarníkem Volodymyrem Radlinským.

Nahrávka „Dance Fever” spatří světlo světa 13. května. Na produkci se podíleli Jack Antonoff a frontman skupiny Glass Animals Dave Bayley. Na konci dubna se rozjíždí také „Dance Fever Tour”, Česká republika prozatím mezi evropskými zastávkami nefiguruje.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb