Jdi na obsah Jdi na menu

Vladimír Mišík láká na nové album videem k singlu Šedesátá léta

16. 9. 2021

vladimir-misik.jpgVladimír Mišík (foto - zdroj: facebook.com)

Nová studiová deska Vladimíra Mišíka spatří světlo světa 24. září pod názvem „Noční obraz”. Ta, stejně jako předchozí vřele přijatá a cenami Anděl oceněná nahrávka „Jednou tě potkám”, vznikla v produkci Petra Ostrouchova.

Vydání alba předchází singl „Šedesátá léta” opatřený animovaným videoklipem. V bluesové písni s pořádnou porcí nadhledu si společně s Vladimírem Mišíkem zazpíval gospelový soubor The Blind Boys of Alabama a také hráč na hammondky Ondřej Pivec a klavírista Jan Steinsdörfer.

Klip režírovala Michaela Pavlátová a Mišíkovy vzpomínky na uvolněnou dobu šedesátých let, jež na dalších dvacet roků utnula jedna nezvaná návštěva, přenesla do světa, který je obýván výhradně kočkami a kocoury. Kocour Mišík sedí v hospodě a vzpomíná na své mladší já, na kočky Marilyn Monroe nebo Janu Brejchovou a kocoury Micka Jaggera či Raye Charlese. Je to hravé, vtipné a se spoustou drobných odkazů a narážek.

Kolekce „Noční obraz” obsahuje čtrnáct skladeb, část textů napsal Vladimír Mišík, část jsou zhudebněné básně Václava Hraběte, Jana Skácela, Františka Hrubína a Jiřího Ortena. Je zde i jeden song, který napsal David Stypka. Nahrávka má plno hostů, vedle výše uvedených tu znějí hlasy Roberta Křesťana, Lenky Dusilové nebo Lenky Nové. K dispozici bude na CD, 2 LP a také na kazetách.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek