Jdi na obsah Jdi na menu

Vojtěch Dyk zpívá o smrti a rodinných poutech v novém singlu Táto

25. 11. 2023

004_zebrik.jpgVojtěch Dyk (foto: Angelika Špicarová)

Vojtěch Dyk střídá různé typy písní, po rozšafné „Duhömö” či filmové skladbě „Slovo” s Lenkou Dusilovou nyní přichází se svým projektem D.Y.K. s novým singlem „Táto”, který věnoval především svému otci. Zároveň se však jedná o obecné zamyšlení nad vztahy otců a synů. Pod novinkou je podepsán samotný interpret s Ondřejem Pivcem.

„Píseň ‚Táto’, věnovaná mému otci, měla původně vzniknout dříve. Ale nestalo se tak. A můj otec zemřel. A já si při jeho odcházení uvědomil spoustu věcí. Například, že se o smrti stále ještě bojíme mluvit. Že ji vytěsňujeme ze svých životů, ale i to, že smrt ve své krutosti může být i krásná. Když si uvědomíme, že smrt je matka našeho druhého života a my pouze součástí přírodního cyklu. O tom všem je tento song,” říká zpěvák.

V černobílém klipu plném autentických záběrů pozorujeme Vojtěcha Dyka s jeho synem Aloisem i jeho dalšími, vyženěnými syny Františkem a Cyrilem. Nejsou sami, video je plné otců, synů, dědů, vnuků... Krátký snímek režíroval David Van, který mu vdechl něžnou a uklidňující atmosféru. Je z něj cítit vděk, kdy nám je rodič vzorem, ukazuje nám svět a vzorce chování, snažíme se ho nezklamat a mnohdy chceme jít v jeho šlépějích.

Současně s videoklipem Vojtěch Dyk zveřejnil informaci, že také on se příští rok vydá dobýt O2 Arenu. Koncert ponese název „Dykuvzdání” a bude se konat 27. listopadu 2024.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář