Jdi na obsah Jdi na menu

Voxel natočil videoklip k singlu Nádech na Zanzibaru

21. 12. 2017

voxel_2017.jpgVoxel (foto - zdroj: ireport.cz)

Písničkář Voxel, který nedávno ukončil netradiční podzimní turné s cimbálovkou, představuje klip ke svému prvnímu autorskému singlu „Nádech”. Koncept vizuálu si vzal na starosti Ondřej Urbanec, který během čtrnácti dnů zařídil dobrodružství na Zanzibaru.

Záběry do videoklipu jsou sesbírány z pláže, džungle a tradičních místních vesnic. S nápadem, jak spojit příjemné s užitečným, přišel právě Ondřej Urbanec, který na poslední chvíli zachránil vznik snímku. Původně se mělo totiž video tvořit v České republice, ale nastal nečekaný problém, za nějž je nyní Voxel zpětně rád, protože se tak neplánovaně mohl vydat do dálek jednoho z koutů světa, který by chtěl vidět, jak zpívá právě v písni „Nádech”.

„Zanzibar skrývá spoustu zajímavých míst, které jsme mohli využít. Jelikož song Nádech je inspirován rituály, které jsem prožil, chtěl jsem dostat veškeré záběry z ceremonií i do klipu, proto se v obraze objeví momenty s místním kmenem Masajů, s nimiž jsme společně zpívali, tančili a dostávali se do změněných stavů vědomí. S Masaji jsem doteď v kontaktu a chceme jednou vyjít na Kilimandžáro. Byl to třídenní maraton, který stál opravdu za to,” vzpomíná s úsměvem Voxel.

Mezi zajímavosti patří i to, že se točilo například u jednoho z největších stromů světa. Ve vizuálu se objeví vzácný druh opice, který je k vidění ve volné přírodě pouze na Zanzibaru. „Zachytit tento unikát se povedlo jen díky tomu, že si náš natáčecí tým hrál na turisty a pořídil tajné záběry, když se průvodce nedíval,” komentuje Voxel, který se touto africkou zemí tak nadchl, že by se tam rád vrátil s celou rodinou. K finální verzi přispěla domovská společnost režiséra Urbance ManaWorld.

Text - zdroj: ireport.cz/redakce