Jdi na obsah Jdi na menu

Wohnout v klipu k songu Depardieu parodují legendárního herce

1. 8. 2019

wohnout_2018.jpgWohnout (foto: Angelika Špicarová)

Wohnout přicházejí s videem k nejrychlejšímu singlu z desky „Miss maringotka”, skladbě „Depardieu”, která začíná kytarovou kanonádou. Jak název napovídá, udělali si v ní legraci ze známého herce, jež zradil zemi a vyměnil francouzské občanství za ruské, aby se vyhnul placení takzvané milionářské daně ve výši 75 %, kterou plánoval zavést tehdejší prezident François Hollande.

Píseň vznikla proto, že tato kauza se přešla relativně bez povšimnutí a kapele nedalo spát, že se k ní nikdo nevyjádřil. Veselého, avšak pravdivého vizuálního zpracování s nádechem politiky a nadsázky se ujal opět Michal Skořepa (se skupinou natočil už videoklip k songu „Bída s nouzí”). Tentokrát se vše odehrává v jedné místnosti, a to v prostoru refektáře dominikánského kláštera na Praze 1.

Honza Homola & spol. se do ikony francouzského herectví převtělili pomocí silikonových nosů, které leckdy můžou připomínat i jinou část těla. Honzův bratr Matěj znázorňuje Lenina (i když v těch metalických kalhotách a botách s vysokou platformou vypadá spíš jako Pinocchio).

Děj je efektně zanesen do rámu obrazu. Nechybí ani rýpnutí do našeho prezidenta v podobě červených trenýrek a napojení na Rusko či narážka na komunistický systém v podobě boje srpu proti kladivu. Kromě celé kapely si v klipu zahrála také řada známých osobností z hudební branže, například dvorní fotograf skupiny Imodium Michal Havlíček, bubeník Štěpán Smetáček nebo kytaristka Electric Lady. Snímek je velmi dynamický, bylo do něj použito přes 700 střihů. A výsledek opravdu stojí za to.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková