Jdi na obsah Jdi na menu

Xindl X zve v klipu k písni Alenka do říše za displejem

4. 4. 2019

004---xindl-x.jpgXindl X (foto: Angelika Špicarová)

Xindl X představuje k albu „Sexy Exity” již pátý videoklip. Volba tentokrát padla na jeho otvírák, baladu „Alenka”. V ní se písničkář zamýšlí nad pocitem osamělosti ve světě sociálních sítí.

Skladba začíná melancholickou pianovou melodií, zejména v refrénu se však obohatí například o kytaru a překvapí nenásilnou chytlavostí. Tématem připomíná singl „Dřevo”, hudebně se ale jedná o dva protipóly, jak potvrzuje samotný zpěvák. „Zatímco Dřevo je z desky skladba nejveselejší, Alenka naopak ta nejsmutnější. Je to pro mne píseň o pocitu osamělosti ve virtuálním světě, kde máte všechny na dosah, ale kde nikdo není skutečný,” upřesňuje.

Na doprovodném vizuálu se podílel režisér a výtvarník Ondřej Pfeiffer. Zvolil přímočařejší postup, který songu sluší. Pozorujeme v něm lidi, jež v různých momentech raději koukají do telefonů, než aby se například bavili s přáteli či pracovali. V displejích také můžeme několikrát vidět zpívajícího interpreta. Ten se mimochodem nechal slyšet, že má tuto píseň z loňské nahrávky nejradši. Na posledním turné ji dokonce hrál akusticky, pouze za pianem a bez mikrofonu.

Pokud jste měli na „Sexy Exity” ještě něco v oblibě a doufali jste ve video, zřejmě se nedočkáte. Ondřej Ládek totiž nahrává nový materiál. „Mám napsáno osm skladeb, z nichž bych během jara chtěl tři nejlepší natočit a opatřit klipy,” slibuje. Novinky by se měly objevit na chystaném best of albu po boku dvaadvaceti nejzásadnějších kousků, které za svou kariéru Xindl X vytvořil.

Zpěvák bude letos k vidění na mnoha festivalech a svůj repertoár na nich chce obměňovat. Vytvořil tři setlisty, jež bude střídat. Fanoušky také zve na podzimní koncert v pražském Foru Karlín nazvaný „Narozeninová oslava XL”. Ačkoliv je do 28. listopadu daleko, přípravy už naplno probíhají. „Světla a scénu ještě ladíme, ale už mám sestavený program songů, které budeme hrát, a taky máme potvrzené, že jako hosté s námi vystoupí skupiny Slza a Jananas, zpěváci Sebastian a Petr Lüftner nebo zpěvačky Mirka Miškechová a Sabina Křováková,” láká na tříhodinovou nálož muziky.

Text - zdroj: musicserver.cz/David Böhm