Jdi na obsah Jdi na menu

Žanet. vstupuje na scénu s hypnotickou skladbou Mraky

30. 7. 2020

zanet.jpgŽanet. (foto - zdroj: YouTube)

Doslova snový klip představuje zpěvačka a skladatelka Žaneta Vargová alias Žanet. Konceptem jejího sólového projektu je surreálno, sedmdesátkový esprit a barevnost, což se přesně odráží i ve videu k písni „Mraky”.

Videoklip natočil Michal Havlíček, jemuž se podařilo podtrhnout fantaskní atmosféru skladby samotné. „Mraky jsou jen malý rozkvetlý trs. Je toho hodně, co nám tu roste pod rukama,” říká muzikantka.

„Žanet. je touha po moci zhmotnit neživou až hypnotickou představu, neexistující světy, věci, které vám jsou sympatické, a z nich utvořit jednu louku psychedelických květů, co si snad najdou svého obdivovatele snovými melodiemi a texty,” tvrdí umělkyně, jež působila ve skupině Nanosféra, s níž vydala v roce 2017 debutové album „Pohledno”.

Získané zkušenosti nyní plně zúročuje ve svém sólovém projektu, na němž se jako producent podílí její životní partner, frontman kapel Imodium a Walkmanz Thom Fröde. „Baví mě vymýšlet nereálnosti, co na první pohled nedávají smysl. Pozastavit se a hledat. Začínalo to čtením knih, oblibou 70. let, pokračovalo psaním krátkých básní, sbíráním vtipných myšlenek, nebo někdy stačila i obyčejná konverzace mezi lidmi a končilo to přecpaným notesem. A druhou podstatnou část dotvořil telepaticky můj kluk,” komentuje genezi Žanet.