Jdi na obsah Jdi na menu

Zpěvačka Aiko představuje svoje Alter Ego a poprvé zpívá v češtině

30. 1. 2022

aiko.jpgAiko (foto - zdroj: facebook.com)

Svého času se anglicky zpívající čeští interpreti množili jako houby po dešti, teď naopak začínají tvořit v češtině i ti, kteří se našemu jazyku dlouho bránili. Také pracovitá Aiko, která se každým svým singlem stále kladněji zapisuje do povědomí posluchačů, zjistila, že to jde.

„Vždy jsem měla ráda jazyky, baví mě si hrát se slovy a vymýšlet různé obraty. V češtině jsem ale neměla jistotu až do okamžiku, kdy jsem začala skládat i pro jiného umělce. Zjistila jsem, že v češtině psát umím. Text písně ‚Alter Ego’ pak přišel přirozeně sám. A vzhledem k tomu, že většina mých posluchačů je z Čech, rozhodla jsem se jí dát šanci,” říká Aiko, která na hudbě svého prvního česky zpívaného songu pracovala s producentem Filipem Vlčkem.

Na první poslech vás může tato změna trochu zaskočit, po několika dalších přehráních už ale hravá popová produkce s jazykem zcela přirozeně splývá v sympaticky podmanivý celek. Hlas Aiko zde navíc získává zase trochu jiné, dříve neodhalené odstíny.

Mladá zpěvačka dosud nikdy neodbyla ani vizuální stránku a platí to také tentokrát. Video vzniklo rozhýbáním fotek a kombinuje výrazné červené odstíny, stejně jako fiktivní já jeho aktérky.

Pokud vás tvorba této po všech stránkách šikovné mladé umělkyně baví, pak vás jistě potěší informace, že už v únoru chystá vydání dalšího singlu. Brzy by mělo následovat celé album.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek