Jdi na obsah Jdi na menu

Americký saxofonista Maceo Parker přijede do Prahy až příští rok!

17. 9. 2020

Live: Maceo Parker

Datum: 11.04.2021                                                      Místo: Divadlo Archa, Praha

maceo_parke-1.jpgMaceo Parker (foto: Angelika Špicarová)

Vzhledem k současné situaci a nejasnému vývoji v nadcházejícím období je koncert Maceo Parkera přesunut na 11. dubna 2021 a odehraje se na stejném místě, tedy v pražském Divadle Archa. Všechny zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Pokud vám nový termín nevyhovuje, můžete lístky do 30. září vrátit v místě nákupu.

Maceo Parker, považovaný za jednoho z nejlepších saxofonistů na světě, se naplno věnuje muzice už více než 50 let. Mnohaletý spoluhráč Jamese Browna oslaví ještě před pražským vystoupením 77. narozeniny. Jeho show jsou však až doposud stále naplněné neuvěřitelnou energií. Významný podíl na šlapající hudbě má i kapela - malý funkový orchestr složený z výtečných muzikantů, kteří získávali zkušenosti po boku těch nejznámějších jazzmanů a umí dokonale ovládat své nástroje.

Maceo Parker vystupuje s vlastní skupinou od 90. let, kdy úspěšně rozjel sólovou dráhu, a do České republiky se pravidelně vrací. Získal zde spoustu fanoušků a jeho koncerty bývají vyprodané.

Celosvětově se Maceo Parker proslavil hraním s Jamesem Brownem, které sám popisuje jako „studium na univerzitě”. Postupně stál po boku nejen všech nejzásadnějších osobností funkové hudby, ale také nejrůznějších významných umělců 20. století, například Prince nebo kapely Red Hot Chili Peppers.

Vstupenky na pražský koncert Maceo Parkera jsou nadále k dispozici v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketportal za 990,- Kč na stání a za 1490,- Kč na sezení.