Jdi na obsah Jdi na menu

Depeche Mode budou koncertovat v České republice!

17. 10. 2016

Live: Depeche Mode

Datum: 24.05.2017                                 Místo: Eden Aréna, Praha

005---depeche-mode.jpgDepeche Mode (foto: Angelika Špicarová)

Legendární, kultovní a zbožňovaní Depeche Mode své příznivce navnadili několika dobrými zprávami. Dalo se čekat, že pravděpodobně ohlásí nové album a turné, ovšem je určitě potěšující, že mezi koncertními zastávkami bude i Česká republika.

Slavná kapela oznámila termíny první části šňůry nazvané „Global Spirit Tour”, která odstartuje 5. května ve švédském Stockholmu a skončí v rumunském Cluj-Napoca v polovině prázdnin. Česká republika se dočká 24. května v pražské Eden Aréně. Během již zmíněné doby skupina objede 32 měst ve 21 zemích a zahraje pro milion a půl fanoušků. Následně Depeche Mode vyrazí na koncerty do Severní a Jižní Ameriky.

O nové desce zatím prozradili pouze to, že vyjde začátkem příštího roku u labelu Columbia, ponese název „Spirit” a produkuje ji James Ford ze Simian Mobile Disco. Podle krátkých ukázek, které zazněly, se zdá, že bude velmi elektronická. Nahrávka s velkou pravděpodobností není ještě hotová, Depeche Mode na ní zřejmě stále pracují.

Dave Gahan řekl: „Jsme mimořádně hrdí na zvuk a energii alba Spirit a jsme rádi, že se vrátíme na turné, kde se o desku podělíme s našimi fanoušky po celém světě.”

Vstupenky na pražský koncert budou k dispozici v sítích Ticketpro a Ticketportal v cenových relacích od 1390,- Kč do 2190,- Kč. Oficiální předprodej bude zahájen 21. října v 10:00 hodin, členové Live Nation klubu budou mít šanci od 19. října 10:00 hodin do 21. října 9:00 hodin.