Jdi na obsah Jdi na menu

Die Antwoord přivezou do Prahy nejlepší párty léta!

13. 7. 2016

Live: Die Antwoord

Datum: 22.08.2016                               Místo: Žluté lázně, Praha

die-antwoord-2016.jpgDie Antwoord (foto - zdroj: facebook.com)

Bizarní, provokativní, divná, dekadentní, ale i velmi zábavná, neuvěřitelná, ohromující, zneklidňující. To vše platí pro jihoafrickou rap-rave formaci Die Antwoord, která vystoupí 22. srpna v pražských Žlutých lázních na výjimečném open air koncertě.

Podobnou partu, jakou tvoří potetovaný rapper Ninja, zpěvačka Yo-Landi Vi$$er s černýma očima a DJ Hi-Tek, byste na naší planetě hledali těžko. Hudební a vizuální styl Die Antwoord (v afrikánštině „odpověď”) vychází z jihoafrické subkultury zef. Míchají syrový přímočarý hip hop, electro a rave, rapují a zpívají v afrikánštině, xhoštině a angličtině. Jejich excentrické, často vulgární videoklipy šokují, koncerty nabízejí výstřední show. David Lynch jejich videa zbožňuje tak, že je zve na kafe. „Je tohle ta zatraceně nejhorší, totálně nejúchylnější věc všech dob, anebo ta nejúžasnější věc v celém vesmíru?” Ptá se sám Ninja. Názor si přijďte udělat sami. Pražský koncert doprovodí speciální afterparty s DJs.

Die Antwoord vznikli v roce 2008 v Kapském Městě. O rok později vydali debutové album „$O$”, které umístili zdarma na internet. Díky videu k písni „Enter The Ninja” zveřejněném na sociálních sítích jejich obliba po celém světě raketově vzrostla. Po krátkém intermezzu s labelem Interscope Records založili v roce 2011 vlastní vydavatelství Zef Recordz, které se postaralo o dvě další jejich desky - „Ten$lon” (2012) a „Donker Mag” (2014). Loni ústřední dvojici Die Antwoord obsadil Neill Blomkamp do důležitých rolí ve sci-fi filmu „Chappie”.

Svoji hudbu chápou Die Antwoord jako „šokovou terapii”, Ninja hudebnímu magazínu Spin kdysi řekl: „Lidé moc nevnímají, musíte použít své dílo jako zdroj šoků, abyste je probudil.”

Vstupenky na pražský koncert Die Antwoord jsou již vyprodány.

Pořadatel: charmmusic.cz