Jdi na obsah Jdi na menu

Do Prahy přijede bluesová sesterská dvojice Larkin Poe!

12. 8. 2021

Live: Larkin Poe

Datum: 26.05.2022                           Místo: Lucerna Music Bar, Praha

larkin-poe.jpgLarkin Poe (foto - zdroj: Liver Music)

Duo z Nashvillu Larkin Poe oznámilo termíny přeložených koncertů evropského turné. Na základě úspěchu, kdy sestry Lovellovy ve své premiéře v České republice zahrály na pódiu vyprodaného Paláce Akropolis a doslova uchvátily publikum, se 26. května 2022 do Prahy vrátí.

Svou tuzemskou premiéru si Larkin Poe odbyli 25. března 2019. Jejich vystoupení bylo původně oznámeno do menšího prostoru hudebního klubu Jazz Dock, ale lístky byly vyprodány během několika týdnů, a tak se koncert přeložil do Paláce Akropolis. Tentokrát však Larkin Poe zavítají do Lucerna Music Baru.

Kapela na své fanoušky rozhodně nezapomíná a tak kromě jiného vydala album akustických coververzí s názvem „Kindred Spirits”. Jako první upoutávku formace zveřejnila působivou předělávku skladby „Nights In White Satin” od The Moody Blues.

Sestry Rebecca a Megan Lovellovy se vracejí ke kořenům americké muziky, k žánrům jako blues, rock a folk. V roce 2018 vydaly kritikou velice ceněnou desku „Venom & Faith”, díky níž se dostaly do centra pozornosti jako umělkyně, které dokáží vdechnout nový život hudebnímu dědictví svého dětství.

Potomkyně slavného amerického spisovatele Edgara Allana Poea vystupují jako Larkin Poe od roku 2010. Zlomovým časem jejich kariéry byl rok 2014, kdy představili první studiovou nahrávku a také poprvé hráli na legendárním festivalu v Glastonbury.

Diskografie Larkin Poe: „Kin” (2014), „Reskinned” (2016), „Peach” (2017), „Venom & Faith” (2018). Páté album s názvem „Self Made Man” spatřilo světlo světa 12. června 2020.

Koncert pořádá agentura Liver Music v rámci série Prague International Bluenight. Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti GoOut.cz nebo na webu musicbar.cz za 990,- Kč.