Jdi na obsah Jdi na menu

Dream Theater zavítají v lednu 2014 do České republiky!

5. 12. 2013

Live: Dream Theater

Datum: 29.01.2014        Místo: Tipsport Arena, Praha

dreamtheater2014.jpgDream Theater (foto - zdroj: lyricskeeper.es)

Stejně jako před pěti lety, kdy v naší metropoli vystoupili naposledy, i tentokrát Dream Theater přijedou osobně představit zbrusu nové album. Jednoduše pojmenovaná studiová novinka "Dream Theater" (datum vydání 24. září) vznikla v produkci Johna Petrucciho a zvukového mistra Richarda Chycki, jenž je podepsán např. pod nahrávkami Aerosmith nebo Rush. Na této desce kapela také prvně spolupracovala s bubeníkem Mikem Manginim, který se k Dream Theater připojil v roce 2010.

John Petrucci: "Poprvé ve své kariéře jsme desce dali stejné jméno, jaké nese naše kapela. Myslím, že lépe naši tvůrčí a hudební identitu vystihnout nelze. Zaměřili jsme se a maximálně věnovali všem prvkům, které nás dělají jedinečnými - od epického záběru a intenzity k atmosféře a barevnosti. Jsme z výsledku nadšeni a už se nemůžeme dočkat, až si desku budou moci poslechnout naši fanoušci."

První, evropská, část rozsáhlého turné vypukne 15. ledna a ještě v témže měsíci přivede skupinu do pražské Tipsport Areny. Pod názvem "An Evening With Dream Theater" skupina přiveze tříhodinový program, který nebude zahajovat žádná předkapela.

Skupinu Dream Theater založili v roce 1985 pod názvem Majesty John Petrucci, John Myung a Mike Portnoy. Přestože v průběhu uplynulých let kapela prodělala několik personálních změn, všichni výše zmínění původní členové spolu zůstali až do roku 2010, kdy je opustil Mike Portnoy. Ten byl nahrazen ve stejném roce bubeníkem Mikem Manginim.

V roce 2012 byli Dream Theater poprvé ve své kariéře nominováni na Grammy v kategorii "nejlepší hard rock/metal vystoupení" se skladbou “On The Backs Of Angels”. Ta byla prvním singlem z jejich jedenácté studiové nahrávky "A Dramatic Turn Of Events" z roku 2011 a ve čtrnácti zemích debutovala v TOP 10, včetně Spojených států, kde v Billboard TOP 200 obsadila napoprvé 8.místo.

Do dnešního dne skupina prodala přes deset miliónů desek a DVD.

Dream Theater
Mike Mangini, John Petrucci, James LaBrie, Jordan Rudess, John Myung

Skupina je velmi známá díky vysoké technické zdatnosti všech hráčů, kteří vyhráli mnoho ocenění hudebních časopisů. Hráči Dream Theater jsou vysoce uznáváni mezi nejlepšími rockovými a metalovými hráči, takže často spolupracují i s jinými interprety a kapelami. Nejznámějším příkladem je kytarista John Petrucci, který byl pětkrát jmenován třetím kytaristou na G3 tour společně se Stevem Vaiem a Joe Satrianim, což je vícekrát než kterýkoliv jiný pozvaný kytarista. Petrucci tímto jde v šlépějích Erica Johnsona, Roberta Frippa, Yngwieho Malmsteena a dalších významných kytaristů.



Dream Theater jsou také známí svými charakteristickými texty, výtečnými koncerty, nezaměnitelným logem, kvalitními audionahrávkami a originálními coververzemi písní.

Vstupenky od 425,- Kč do 1100,- Kč jsou k dostání v předprodejních sítích Eventim a Ticketportal.

 

Náhledy fotografií ze složky Dream Theater