Jdi na obsah Jdi na menu

Five Finger Death Punch a Papa Roach vystoupí v České republice!

3. 7. 2015

Live: Five Finger Death Punch & Papa Roach                                   

Special guest: Devil You Know

Datum: 20.11.2015                                                 Místo: Malá sportovní hala, Praha

five-finger-death-punch-2015.jpgFive Finger Death Punch (foto - zdroj: facebook.com)

Five Finger Death Punch a Papa Roach spojí letos na podzim síly na společném evropském turné, které se na základě zájmu fanoušků zastaví i v České republice. Obě kapely se představí 20. listopadu v Malé sportovní hale na pražském Výstavišti. Jako speciální host vystoupí skupina Devil You Know.

Five Finger Death Punch vydají 28. srpna nové album „Got Your Six”.
Papa Roach vydali 1. června druhý singl „Gravity” z aktuální desky „F.E.A.R.”.

S desítkami singlů bodujících v nejrůznějších žebříčcích a miliony video streamů dominují Five Finger Death Punch a Papa Roach po celou dobu své kariéry rozhlasovému i televiznímu vysílání. Tyto dvě skupiny, které mají silné fanouškovské základny a jejichž živá vystoupení jsou pověstná, spolu poprvé vyrážejí na společné turné po Evropě, s podporou speciálních hostů Devil You Know (nová kapela Howarda Jonese z Killswitch Engage).

Zoltan Bathory, kytarista Five Finger Death Punch, poznamenává: „Do začátku turné bude nové album „Got Your Six” již venku. Je to naše dosud nejlepší nahrávka, v podstatě taková betonová cihla heavy metalu, takže už se nemůžeme dočkat, až některé z těchhle skladeb představíme evropským fanouškům. Celé turné bude večer co večer pořádnej nářez.” Jacoby Shaddix, zpěvák Papa Roach, dodává: „Jsme nadšení a těšíme se, až to v Evropě s našimi bratry z Five Finger Death Punch pořádně rozbalíme! Nenechte si tuhle akci ujít, Papa Roach vás smetou!”

Five Finger Death Punch a Papa Roach nedávno spustili kampaň umožňující fanouškům vybrat města, která by tyto dvě kapely měly na svém společném evropském turné navštívit. Více na: demand.fivefingerdeathpunch.com  a demand.paparoach.com.

Několik set tisíc lidí z 19 zemí po celé Evropě reagovalo na tuto výzvu k akci a ovlivnilo tak výslednou podobu turné, včetně koncertní zastávky v České republice.

V den oznámení turné budou Five Finger Death Punch hrát na hlavním pódiu Download Festivalu 2015 v Derbyshire ve Velké Británii. Kapela je připravena představit brzy nový singl, „Jekyll and Hyde”, kterým ohlásí vydání svého dlouho očekávaného šestého studiového alba „Got Your Six”. To celosvětově vychází 28. srpna.

Před přesunem do Evropy v listopadu tohoto roku absolvují Five Finger Death Punch a Papa Roach během září a října sérii koncertů po amerických arénách.

papa-roach-press-2015.jpgPapa Roach (foto: Dave Jackson)

Multi-platinoví a na ceny Grammy a MTV nominovaní Papa Roach se prezentují melodickým hard rockem a jejich tvorba ovlivnila mnoho dnešních velkých jmen z metalové scény. Kapela na začátku roku vydala své osmé studiové album „F.E.A.R.“ a na úspěchy v britský žebříčcích naváže vystoupením na festivalech v Readingu a Leedsu a vyprodaným anglickým turné. Papa Roach vydali 1. června druhý singl „Gravity”, letos také oslaví 15. výročí vydání průlomového alba „Infest”, kterého se prodalo přes 8 milionů kusů.

Five Finger Death Punch právě dokončili nahrávání svého dlouho očekávaného šestého studiového alba „Got Your Six”, které by mělo být vydáno 28. srpna. Jejich poslední turné po Velké Británii v roce 2014 bylo v dostatečném předstihu vyprodané a předešlá alba „The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell, Volume 1 a Volume 2” si výborně vedla v celé řadě hitparádových žebříčků, v USA i Kanadě byla ověnčena zlatem a přinesla takové hity jako „Lift Me Up”, ve kterém se představil Rob Halford z Judas Priest, nebo „Battle Born” a „Wrong Side Of Heaven” s videoklipem, který má více než 30 milionů zhlédnutí.

Ve skupině Devil You Know, která byla založena v Los Angeles v roce 2013, působí zpěvák Howard Jones (ex-Killswitch Engage), kytarista Francesco Artusato (All Shall Perish) a bubeník John Sankey (ex-Fear Factory). Jejich debutové album „The Beauty Of Destruction” produkoval Logan Mader (Five Finger Death Punch, Gojira) a mixoval uznávaný producent Zeuss (Hatebreed). Za tuto nahrávku obdrželi Devil You Know - mimo jiné - v roce 2014 ocenění časopisu Metal Hammer UK v kategorii „nejlepší nová kapela”. Velmi kladných ohlasů se dočkala i jejich živá vystoupení, mimo jiné i na festivalu Sonisphere 2014 nebo po boku Black Label Society a Lacuna Coil po celé Severní Americe.

devil-you-know-2015.jpgDevil You Know (foto - zdroj: metalsucks.net)

Devil You Know a producent Josh Wilbur (Lamb Of God, All That Remains) v současnosti dokončují práci na nahrávce, která by na značce Nuclear Blast Records měla vyjít v druhé půlce října.

Vstupenky na koncert jsou k dispozici za 990,- Kč v předprodejní síti Ticketpro.

Pořadatel: www.livenation.cz