Jdi na obsah Jdi na menu

Gorillaz zahrají poprvé v České republice!

3. 5. 2017

Live: Gorillaz

Datum: 14.11.2017               Místo: O2 Arena, Praha

gorillaz-2017.jpgGorillaz (foto - zdroj: gorillaz.com)

Do Prahy konečně přijede kapela, která v hudebním žánru způsobila menší revoluci. Na Gorillaz se čekalo netrpělivě, nedočkavě a hlavně dlouho. Minulý týden spatřila světlo světa nahrávka „Humanz” a na začátku května Gorillaz zveřejnili místa chystaného turné. Nechybí mezi nimi ani naše hlavní město, do kterého skupina zavítá 14. listopadu.

Nové studiové album „Humanz” vyšlo po sedmi letech od poslední desky „The Fall” a dostalo se mu vřelého přijetí nejen od kritiky, ale především od fanoušků. Netrvalo ani týden a Gorillaz oznámili zastávky chystaného evropského turné. Celý projekt se v rámci něj premiérově objeví i v České republice. Stane se tak letos na podzim, v úterý 14. listopadu, kdy se animované postavičky předvedou v pražské O2 Areně. Už teď je jisté, že o lístky bude obrovský zájem. Doslova za deset minut se totiž vyprodaly vstupenky na americkou koncertní šňůru, která proběhne tento měsíc. Stejně rychle zmizely i lístky na letní show na zahájení festivalu Demon Dayz v Margate.

Během uplynulých týdnů se o Gorillaz zase hodně mluvilo. Formace vydala pět nových skladeb a bodovala s klipy na Youtube, zejména šestiminutovým animovaným filmem „Saturnz Barz (Spirit House)”. Představila novou aplikaci míchané reality a užívala si další převratný úspěch, kdy 2D a Murdoc poskytli MistaJamovi vůbec první reálné interview, streamované live z Londýna příznivcům po celém světě.

Na „The Humanz Tour” vystoupí Murdoc Niccals (basová kytara), Noodle (kytara), Russel Hobbs (bicí) a 2D (zpěv) za doprovodu Gorillaz live band, který tvoří Damon Albarn, Gabriel Wallace, Mike Smith, Jesse Hackett, Jeff Wootton, Karl Vanden Bossche, Seye Adelekan – společně s vybranými účinkujícími z hvězdné sestavy velké rodiny Gorillaz.

Deska „Humanz” vyšla 28. dubna na Parlophone Records a vstupenky na pražské vystoupení Gorillaz budou k dispozici od 5. května v předprodejní síti Ticketportal.