Jdi na obsah Jdi na menu

Herec Kiefer Sutherland přiveze do Prahy svou aktuální desku!

2. 11. 2019

Live: Kiefer Sutherland

Datum: 15.02.2020                                         Místo: Lucerna Music Bar, Praha

kiefer-sutherland.jpgKiefer Sutherland (foto - zdroj: musicbar.cz)

Kiefer Sutherland je více než třicet let profesionálním hercem. Proslavil se rolemi ve filmech jako „Stand By Me”, „The Lost Boys”, „Young Guns”, „Flatliners”, „A Few Good Men”, „A Time To Kill”, „Dark City”, „Melancholia” nebo ve westernu „Forsaken”. Hrál i v úspěšné TV sérii „24”. Keifera Sutherlanda mohou tuzemští fanoušci vidět 15. února v pražském Lucerna Music Baru.

Po kritikou velmi příznivě přijatém debutu „Down In A Hole” z roku 2016 vydal Kiefer Sutherland letos v dubnu u firmy BMG druhé album nazvané „Reckless & Me”.

„Reckless & Me” je další kapitolou hudební poutě, při níž Kiefer Sutherland odehrál stovky koncertů. Anglický The Guardian napsal „hvězda akčních filmů předvedla skvělý koncert country hudby nasáklé whisky,” zatímco americký Rolling Stone tvrdí, že „jeho netuctový hlas je prodchnutý vášní”.

Nahrávka „Reckless & Me” vznikala organicky během Sutherlandova koncertování na podporu jeho debutu. Autorem deseti skladeb je výhradně Kiefer Sutherland s občasným přispěním dlouholetého přítele a producenta Jude Colea.

Deska se tvořila ve dvou etapách po čtyřech dnech v Capitol Studios v Los Angeles. Kiefer Sutherland byl mimo jiné inspirován fotografií Paula McCartneyho, který se díval na snímek Franka Sinatry. Nahrávání se zúčastnili slavní muzikanti, jako jsou kytarista Waddy Wachtel (Stevie Nicks), bubeník Brian MacLeod (Sheryl Crow) a legendární klavírista Jim Cox.

Srdcem alba „Reckless & Me” je country, ale slyšíme na něm i vlivy folku, rocku, blues a jiných žánrů. Někdy je to rychlejší song ve stylu Toma Pettyho nebo Bruce Springsteena, jindy zase tradičnější honky tonky.

„Jako herec vím, že schopnost navázat spojení s publikem spočívá v síle příběhu nebo postavy,” vysvětluje Kiefer Sutherland. „Ale tohle je něco jiného. Tohle jsou osobní příběhy mého života. I když mám celkem štěstí, jsou věci, jimž se vyhnout nedá. Vaši přátelé umírají, něco vás hodně zklame, někdo vám zlomí srdce. Doufám, že moje písničky pomohou mně i publiku uvědomit si, že nikdo z nás v tom nejede sám. V tom je jistá úleva. Alespoň pro mě.”

Vstupenky za 690,- Kč + poplatky jsou k dispozici na pokladně a webu Lucerna Music Baru (na pokladně bez poplatků) nebo v sítích GoOut.cz, Ticketmaster a Ticketportal. V případě nevyprodání lístků v předprodejích budou na místě v den koncertu za 790,- Kč.