Jdi na obsah Jdi na menu

Hvězdný kytarista Joe Bonamassa zahraje v České republice!

29. 12. 2022

Live: Joe Bonamassa     

Datum: 03.05.2023                                              Místo: Forum Karlín, Praha

04_joe_bonamassa.jpgJoe Bonamassa (foto: Angelika Špicarová)

Po osmi letech míří do Prahy Joe Bonamassa, oceňovaný kytarista a jedna z největších současných blues-rockových osobností. Koncert se uskuteční 3. května 2023 ve Foru Karlín, muzikant se tak vrátí na místo činu, kde hrál i posledně.

Od onoho vystoupení je Bonamassova diskografie bohatší o čtyři alba, přičemž zejména ta dvě poslední „Royal Tea” a „Time Clocks” získala zaslouženou pozornost. Jako by totiž autor našel druhý dech a dokázal se vymanit z jistého stereotypu předcházejících nahrávek. Jsou zde tak silněji znát vlivy britského blues i hard rocku. „Bonamassovi britský, méně ortodoxní přístup k věci sedl a v každém případě svědčí jeho hudbě,” bylo napsáno o „Royal Tea”. „Time Clocks” je naopak jeho dosud nejsyrovější a nejtvrdší dílo. A sedí mu to rovněž.

V průběhu své hudební kariéry Joe Bonamassa spolupracoval s velmi zajímavými umělci. Kromě B. B. Kinga jde o taková esa, jako jsou Eric Clapton, Stephen Stills, Joe Cocker, Paul Jones nebo Paul Rodgers. Během koncertů Joe Bonamassa hraje nejen skladby starších kolegů, kteří jej inspirovali v jeho tvorbě, ale také své vlastní písně. Americký kytarista je totiž velmi plodným skladatelem.

V Praze tak je na co se těšit a dá se předpokládat, že to bude jedna z bluesových událostí roku 2023. Vstupenky jsou již v prodeji v síti Ticketmaster.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář