Jdi na obsah Jdi na menu

Íránská umělkyně Sevdaliza přijede do Prahy až příští rok!

23. 4. 2021

Live: Sevdaliza

Datum: 16.05.2022                               Místo: Lucerna Music Bar, Praha

sevdaliza.jpgSevdaliza (foto - zdroj: musicbar.cz)

Vzhledem k trvajícím protiepidemickým opatřením se Sevdaliza rozhodla přesunout celé turné na příští rok. Její koncert v pražském Lucerna Music Baru se tak z 23. dubna 2021 přesouvá na 16. května 2022. Vstupenky zůstávají v platnosti. Pokud se vám nový termín nehodí, můžete do 8. května 2021 požádat o refundaci u svého prodejce.

Sevdaliza zůstává jednou z nejvíce oceňovaných zpěvaček, které se objevily v minulém desetiletí. Dosáhla nesmírné popularity a milionů přehrání, vyprodaných koncertů po celém světě a mnoha pochvalných recenzí. Na konci srpna 2020 vydala umělkyně na své nezávislé značce Twisted Elegance očekávanou desku „Shabrang”.

Nahrávka vznikla v produkci Sevdalizy a jejího spolupracovníka Muckyho, obsahuje 15 skladeb a spatřila světlo světa jako druhé album po jejím kritikou nadšeně přijatém debutu „Ison” z roku 2017. „Shabrang” je o znovunabytí sil po fyzických a emocionálních turbulencích, jimiž zpěvačka procházela a které jsou na obalu desky znázorněny velkou modřinou pod okem. Sevdaliza i zde nadále posunuje hranice a vytváří svůj jedinečný styl plný prvků elektroniky, indie, trip hopu, alternativního R&B a avantgardy.

O nahrávce Sevdaliza říká: „Deska pro mě představuje to, že esencí všeho je láska. Je to hluboký dopis adresovaný mně, moje vlastní bible, kterou musím napsat, abych věřila životu. Víra v sebe a mé postavě jako lidské bytosti.”

Dne 31. srpna Sevdaliza zazpívala v Royal Theatre v Haagu v Holandsku. Bylo to jediné její vystoupení v roce 2020, bylo streamováno po celém světě a obsahovalo celou řadu úžasných vizuálních efektů.

Vstupenky na pražskou show za 590,- Kč + poplatky jsou k dispozici na webu musicbar.cz a na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků) nebo v sítích GoOut.cz, Ticketmaster a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 690,- Kč.