Jdi na obsah Jdi na menu

Kytarista a zpěvák Robert Cray představí v Praze nové album!

16. 5. 2023

Live: Robert Cray

Datum: 29.05.2023                                      Místo: Lucerna Music Bar, Praha

robert-cray.jpgRobert Cray (foto: Turner Cray Inc.)

Přichází další z koncertů, na kterém příznivci světové, nejen bluesové, hudby nesmí chybět. Po dlouhé době přijede do Prahy pětinásobný držitel Grammy Robert Cray. Vystoupí zde se svojí kapelou.

Člen Bluesové síně slávy, inovátor spojující blues, soul, R&B a gospel, který vydal přes dvacet oceňovaných alb a prodal miliony kopií po celém světě, představí 29. května v Lucerna Music Baru svou desku „That’s What I Heard”.

Poprvé od roku 2020 vyjede Robert Cray se svojí skupinou na turné, a to na podporu svého zatím posledního alba „That’s What I Heard”. „Funky a cool,” tvrdí Robert Cray o této nahrávce, která byla nominována na cenu Grammy. Produkoval ji jeho dlouholetý spolupracovník Steve Jordan, jenž dodává: „Myslel jsem si, že pokud dokážeme znít podobně jako rané nahrávky Sama Cooka, pak jsme vyhráli.”

„Robert Cray vytváří nejen hudbu, ale tvoří i historii,” napsal o něm časopis Guitar Player. Za čtyřicet let hudební kariéry se Robert Cray proslavil osobitým zvukem, který vychází z americké roots hudby, blues, soulu a R&B. Novou kolekcí „That’s What I Heard” Robert Cray vzdává poctu muzice Curtise Mayfielda, Bobbyho „Blue” Blanda nebo The Sensational Nightingales.

Robert Cray a Steve Jordan se potkali v roce 1987 při vzniku dokumentu o Chucku Berrym „Hail! Hail! Rock ’n’ Roll”. Začali spolupracovat o dva roky později, když Steve Jordan produkoval Grammy oceněné album „Take Your Shoes Off”. „That’s What I Heard” je jejich šestý společný počin. „Když začnete dělat se Stevem, je dost těžké přestat,” říká Robert Cray. A Steve Jordan dodává: „Robert je vedle svého neobyčejného talentu taky skvělým člověkem. Na první poslech lidé oceňují jeho hru na kytaru, ale připadá mi, že vedle toho patří k nejlepším zpěvákům, které jsem kdy slyšel. Nejen kvůli technice, ale i kvůli výrazu. Považuji ho za upřímnou duši.”

Roberta Craye na koncertech doprovází Richard Cousins (baskytara), Dover Weinberg (klávesy), Terence F. Clark (bubny) a Steve Jordan (bubny, perkuse). „Kapela pokračuje i po tolika letech se stejným nadšením a radostí v tom, co dělá. Dnešek je to jediné, na čem záleží,” uzavírá Robert Cray.

Vstupenky jsou k dostání v síti GoOut.cz. Koncert pořádá v rámci série Prague International Bluenight agentura Liver Music. Více informací na livermusic.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář