Jdi na obsah Jdi na menu

Lara Fabian, zpěvačka s nejkrásnějším hlasem na světě, navštíví Českou republiku!

22. 6. 2014

Live: Lara Fabian     

Datum: 16.10.2014                                                      Místo: Forum Karlín, Praha

larafabian-2014.jpgLara Fabian (foto - zdroj: ČTK)

Lara Fabian zahrnula Prahu do svého podzimního turné Le Secret, v jehož rámci vystoupí 16. října ve Foru Karlín.

Když Lara Fabian na jaře roku 2012 poprvé navštívila Českou republiku, nejenže téměř okamžitě vyprodala Smetanovu síň Obecního domu v Praze, ale především zcela nadchla české publikum, které její oduševnělý projev dosud znalo jen z nahrávek. Zpěvačka na procházce po Karlově mostě sebrala kamínek a přála si, aby se ke svému vřelému publiku mohla brzy vrátit. A její přání a hlavně přání mnoha jejích posluchačů se letos na podzim splní.

Lara Fabian se narodila v Belgii, dětství však prožila se svojí italskou maminkou na Sicílii. Její otec byl kytaristou v kapele tehdy populární Petuly Clark. Malá Lara z počátku pouze docházela na hodiny klasického zpěvu, když však ve svých 8 letech dostala od rodičů klavír, její hudební nadání se mohlo rozvinout naplno. Lara Fabian začala skládat své první písně a byla jen otázka času, kdy si výjimečného talentu povšimne svět. Osudovým se jí po profesionální i osobní stránce stalo setkání se skladatelem Rickem Allisonem. Byla to láska na první pohled a tehdy dvacetiletá Lara se s ním okamžitě odstěhovala do kanadského Quebecu a vydala tam svoji první desku Lara Fabian. Nádherný hlas, přesahující hranice sfér, a dotýkající se tak přímo srdcí posluchačů, zprvu obdivoval především frankofonní svět. Lara Fabian kolem sebe nikdy neměla management tlačící jí k popovému mainstreamu, vždy si vybírala z různých hudebních žánrů a kultur to, co sama chtěla svým nádherným hlasem publiku předat. Přesto nebo spíš právě proto prodala více než 20 milionů desek po celém světě. Během své strmé kariéry spolupracovala např. s Celine Dion, Sheryl Crowe, Robbie Williamsem, Alanis Morissette, ale také se Stevenem Spielbergem, kterému nazpívala soundtrack k A.I. Umělá inteligence. A samozřejmě vyprodala Carnegie Hall. Na její tvorbě diváci celého světa milují právě kombinaci popu, world music, jazzu i klasické hudby.

Také před dvěma roky v Praze – k překvapení mnohých – v půli koncertu odložila mikrofon a zcela suverénně naplnila Smetanovu síň svým nádherným hlasem, který žádnou podporu techniky nepotřebuje. Pouze dobrou akustiku. A právě na dobrou akustiku sází i pořadatel koncertu – firma BTL Agency, která Laru Fabian uvede ve zcela nové koncertní síni – multifunkčním kulturním prostoru Forum Karlín. Tato nová budova, která je mimo jiné i velmi zdařilým architektonickým počinem, slibuje přinést do Prahy nejen další „halu na bigbeat a dance party“, ale především skvělý koncertní sál, který kromě dokonalého technického zázemí pro umělce a lákavého interiéru pro diváky nabídne výborné akustické podmínky srovnatelné s klasickými koncertními sály, jako je třeba Rudolfinum nebo již zmiňovaná Smetanova síň. Můžeme se tedy těšit na takovou menší pražskou Carnegie Hall?

Těšme se především na nádherný, chvílemi až nadpozemsky krásný hlas Lary Fabian. Na jejím pražském koncertě jistě zazní i největší hity, jako je "Je t’aime", "Adagio", "Tout", "I will love again". Věříme, že dokonalá akustika nového Fora Karlín požitek z hudby ještě znásobí.

Vstupenky od 890,- Kč do 4490,- Kč jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketstream.