Jdi na obsah Jdi na menu

Legenda devadesátek Jamiroquai roztančí Prahu!

2. 1. 2019

Live: Jamiroquai       

Datum: 25.05.2019                            Místo: O2 Arena, Praha

jamiroquai.jpgJamiroquai (foto - zdroj: Live Nation)

Pop s acid příchutí a nezměrnou taneční energií se vynořil z londýnských klubů začátkem devadesátých let. Postupně se Jamiroquai zařadili k největším hvězdám hudební scény a 25. května opět navštíví Prahu, kde vystoupí v O2 Areně.

U zrodu Jamiroquai, pionýrů „funku budoucnosti”, stál v roce 1992 Jay Kay. Od doby vzniku se Jamiroquai stali jednou z nejúspěšnějších skupin na světě. Vydáním debutového alba „Emergency On Planet Earth” v roce 1993 Jamiroquai v podstatě vytvořili svůj vlastní hudební žánr a originálním moderním popem ovlivnili mnohé z aktuálních interpretů a kapel. Mezi jejich příznivce patří Chance The Rapper, Pharrell, Tyler, The Creator, Jungle či Redman & The Internet. Pověstná jsou i vystoupení po boku takových velikánů jako jsou Stevie Wonder nebo Diana Ross, jež potvrdily, že Jamiroquai patří mezi nejuznávanější formace a sjednocující inovátory naší doby.

Během šestadvacetiletého putování galaxií funku dosáhli Jamiroquai mnoha pozoruhodných úspěchů. Od roku, kdy vystoupili z londýnského acid jazzového undergroundu, vydali osm studiových desek, jichž se po celém světě dosud prodalo přes 26 milionů. Jamiroquai sedmkrát dosáhli britského žebříčku Top 10 (tři alba obsadila # 1), získali cenu Grammy, byli nominováni na Brit Awards a jsou navíc zapsáni v Guinnessově knize rekordů za nejprodávanější funkové album všech dob.

Jméno Jamiroquai používané jak pro celou kapelu, tak pro samotného Jay Kaye odkazuje na indiánský kmen Irokézů a naznačuje jeho pochopení pro jejich tragický úděl.

Spolu s klávesistou a spoluzakládajícím členem Toby Smithem, který je zároveň spoluautorem písní, dnes Jamiroquai, dvacet pět let po průlomu do hudebního světa, soutěží s nejlepším popem a taneční hudbou, jež současná scéna nabízí.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal v cenových relacích od 1590,- Kč do 2190,- Kč.