Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární Metallica vystoupí opět v České republice!

26. 9. 2018

Live: Metallica                    Special guest: Ghost ,  Bokassa

Datum: 18.08.2019                             Místo: Letiště Letňany, Praha

metallica-2016.jpgMetallica (foto - zdroj: facebook.com)

Metallica potvrdila návrat do Velké Británie a Evropy s „WorldWired Tour”, v jehož rámci se prostřednictvím velkolepých koncertů pod širým nebem představí na stadionech, letištích, v parcích a dokonce i na zámku. Série vystoupení se uskuteční v období od 1. května do 25. srpna, pražská show proběhne 18. srpna na letišti v Letňanech.

Metallica v Evropě a Velké Británii naposledy vystupovala v halách od září 2017 do května 2018 a návštěvnost zlomila rekord na 29 místech po celém kontinentu. V současnosti je ohlášeno 25 nových koncertů „WorldWired Tour”, jež se budou konat ve 20 zemích.

Turné odstartuje 1. května v Lisabonu a mimo jiné navštíví i destinace, které do poslední šňůry zahrnuty nebyly, včetně Milána, Curychu, Bruselu (poprvé od roku 1988), Berlína, Moskvy, Varšavy, Bukurešti nebo norského Trondheimu a Tartu v Estonsku. Speciálními hosty na všech zastávkách budou kapely Ghost a Bokassa.

Skupina Metallica vznikla v roce 1981, založili ji bubeník Lars Ulrich s kytaristou a zpěvákem Jamesem Hetfieldem a stala se jednou z nejvlivnějších a komerčně nejúspěšnějších rockových kapel v hudební historii. Během své kariéry formace prodala okolo 110 milionů alb po celém světě a svým fanouškům se představila doslova na všech sedmi kontinentech.

Oficiální předprodej na pražský koncert bude zahájen 28. září v 10:00 hodin, vstupenky budou k dispozici v sítích Ticketportal a Ticketmaster v cenových relacích od 1490,- Kč do 2990,- Kč.