Jdi na obsah Jdi na menu

Lenny Kravitz zavítá v listopadu s novou deskou do Prahy!

29. 6. 2014

Live: Lenny Kravitz

Datum: 13.11.2014                                             Místo: O2 Arena, Praha

lenny_kravitz_2014.jpgLenny Kravitz (foto: Greg Kadel)

Po třech letech se do České republiky vrátí Lenny Kravitz. Zpěvák, multiinstrumentalista, skladatel a sex-symbol se zastaví s novou deskou 13. listopadu v pražské O2 Areně.

Lenny Kravitz zveřejnil první singl "The Chamber" ze svého velmi očekávaného desátého studiového alba "Strut", které vydá 23. září. Skladba je v prodeji od 24. června na iTunes. Kromě toho umělec představil obal alba, stejně jako exkluzivní informace o nahrávce, včetně seznamu skladeb a videa k písni "The Chamber". Uznávaný hudebník také oznámil podrobnosti o první etapě svého světové turné, které odstartuje 22. října v Moskvě.

„Tato nahrávka mne přivedla zpět na místo, které na hudbě tak moc miluji“, říká Lenny Kravitz o albu "Strut". „Zpět k pocitům, které jsem měl, když jsem byl ještě na střední škole. Je to skutečná rock & rollová deska – je syrová, má duši a vznikla opravdu velmi rychle.“ Jako vždy, Kravitz na albu hraje na kytaru, basu, klávesy, bicí a perkuse, a celé ho i produkoval.

Konečný a definující dotek na desce "Strut" dostal legendární Bob Clearmountain, který mixoval celé album a v minulosti se mimo jiné podílel na "Let’s Dance" od Davida Bowieho, "Tattoo You" od The Rolling Stones nebo na "Born in the U.S.A." od Bruce Springsteena.

Lenny Kravitz je považován za jednoho z nejlepších rockových hudebníků naší doby, jeho tvorba je široké veřejnosti známa natolik, že vyjmenovávání všech jeho úspěchů by bylo plýtvání časem. Jednoduše řečeno, Lenny Kravitz je synonymem slova rock´n´roll.

Klíčem k úspěchu je zase jenom hudba. Nálada jeho skladeb odráží nádech let minulých – klasický rock, soul, funk i pop let šedesátých a sedmdesátých – jeho písničky však jsou vždy opatřeny moderním zvukem a aranžemi.

Vstupenky v cenových relacích od 990,- Kč do 1490,- Kč jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal

Související:

Lenny Kravitz kvůli nemoci přesouvá termín pražského koncertu!

Lenny Kravitz se chystá koncertovat v Praze ještě před Vánoci!