Jdi na obsah Jdi na menu

Michael Kiwanuka zavítá v příštím roce do České republiky!

23. 7. 2021

Live: Michael Kiwanuka

Datum: 12.07.2022                                           Místo: Forum Karlín, Praha

michael-kiwanuka.jpgMichael Kiwanuka (foto: Olivia Rose)

Do České republiky se vrátí britský soulový hudebník Michael Kiwanuka. Jeho koncert byl naplánovaný do intimního prostředí Lucerna Music Baru. Jenomže zájem předčil očekávání a po lístcích se zaprášilo během několika hodin. Po dohodě s managementem zpěváka se pořadatelská agentura rozhodla vystoupení přesunout do větších prostor Fora Karlín.

Vzhledem ke stále trvajícím protiepidemickým omezením kulturních akcí se koncert Michaela Kiwanuky uskuteční až 12. července 2022. Již zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Další lístky jsou k dispozici v sítích GoOut.cz a Ticketmaster za původní cenu 790,- Kč + poplatky. Pokud nedojde k vyprodání vstupenek budou k dostání na místě v den koncertu za 900,- Kč.

Michael Kiwanuka začal se skládáním hudby v šestnácti letech. První písně vydal v roce 2011 na ípíčkách „Tell Me A Tale” a „I’m Getting Ready”. Zlom přišel s debutovým albem „Home Again” v roce 2012. Tehdy byl jako vítěz BBC Sound nominován jak na prestižní Mercury Prize, tak na BRIT Awards. Ještě větší poprask u kritiků vzbudila o čtyři roky později jeho dvojdeska „Love & Hate”. Opět bojoval jak o Mercury Prize, tak o dvě sošky na BRIT Awards.

Zatím poslední umělcovo album „Kiwanuka” spatřilo světlo světa 25. října 2019 u labelu Polydor Records. Nahrávalo se v Los Angeles, v New Yorku a v Londýně pod taktovkou producentského týmu v čele s Danger Mousem a Inflem. Mix soulu a blues s trochou psychedelie opět bodoval a uznávanému muzikantovi vynesl další nominace na ceny, tentokrát na NME Awards.

Sám Michael Kiwanuka řekl: „Minulá nahrávka byla hodně introspektivní a fungovala nejspíš jako terapie. Tohle je víc o jakémsi pocitu spokojenosti, kým jsem, a o tom, co chci vlastně říct. Jak zůstat pevný a přijít s výzvou pro sebe i posluchače? Je to deska o přijetí sama sebe, ale triumfálněji než jen melancholicky. Je to album, které zkoumá, co dnes znamená být lidskou bytostí.”