Jdi na obsah Jdi na menu

Můza Davida Lynche Chrysta Bell se objeví v Praze!

20. 5. 2017

Live: Chrysta Bell

Datum: 21.11.2017                      Místo: Lucerna Music Bar, Praha

chrysta-bell_2017.jpgChrysta Bell (foto - zdroj: facebook.com)

Chrysta Bell (křestní jméno a umělecké jméno) je dlouholetá hudební partnerka Davida Lynche. Je to zpěvačka a herečka, která využívá dynamických divadelních prostředků a multimediálních prvků k vytváření nezapomenutelných představení. Jedno takové se odehraje 21. listopadu v pražském Lucerna Music Baru.

Chrysta Bell vydává své druhé album „We Dissolve” produkované Johnem Parishem 9. června. „We Dissolve” je popová deska s prvky soulu, rocku a jazzu.

Již v osmnácti letech byla Chrysta Bell zpěvačkou populární austinské skupiny texaských muzikantů 8 ½ Souvenirs. Během čtyřletého účinkování v kapele podepsala smlouvu s RCA Victor a sdílela pódium s umělci jako Willie Nelson a Brian Setzer při svých rozsáhlých koncertních turné. V jednadvaceti letech se osudově setkala s legendárním režisérem a umělcem Davidem Lynchem, s nímž začala v hudební oblasti spolupracovat.

David Lynch pro Chrystu Bell složil a produkoval jedenáctiskladbové album nazvané „This Train”, které vyšlo v roce 2011. Evokuje Lynchovy filmy a televizní programy (stejně jako jeho hudební dílo „The Big Dream”) a nabízí temné hudební plochy s dramatickou atmosférou, do které krásně zapadá dyšný hlas Chrysty Bell a oduševnělé melodie.

Dvojice nedávno vydala EP „Somewhere In The Nowhere”, které na její úspěšné debutové album „This Train” navazuje. „Somewhere In The Nowhere” opět složil a produkoval David Lynch, nahrávka kombinuje náladové kytary a klasickou lynchovskou retrem nasáklou produkci. O zpěvačce David Lynch říká: „Když jsem ji poprvé viděl na jevišti, přišlo mi, že je z jiné planety. Nejkrásnější nepozemšťanka.” Dodává, že Chrysta Bell „je nejen úžasná performerka, ale má také ohromnou intuitivní schopnost zachytit náladu a najít melodii, která je spektakulární.”

Kromě „Somewhere In The Nowhere” se letos Chrysta Bell objeví v netrpělivě očekávané sérii „Twin Peaks” na Showtime. Najdete ji i na dvojalbu labelu Communion Records „The Music Of David Lynch”, kde zpívá píseň napsanou společně s Lynchem, vedle dalších umělců jako Duran Duran, Lykke Li, Karen O, Moby, The Flaming Lips a Angelo Badalamenti. Tento „legendární koncertní hold”, který „již dosáhl téměř mýtické velikosti” je živou nahrávkou z 15. dubna 2015 z historického Ace Theater v Los Angeles, kde proběhla benefiční akce pro nadaci David Lynch Foundation.

Kromě spolupráce s Lynchem Chrysta Bell právě absolvovala nahrávání v anglickém Bristolu, kde se věnovala své druhé desce s držitelem ceny Mercury Prize, producentem Johnem Parishem, dlouholetým spolupracovníkem PJ Harvey. Na novém albu se jako hosté objeví Adrian Utley z Portishead, klávesista Geoff Downes z kapel Asia a Yes nebo drone metalový kytarista Stephen O’Malley ze Sunn O))). Chrysta Bell je partnerkou Pledgemusic, crowdfundingových stránek, které pomáhají nezávislým umělcům ve financování jejich hudebních projektů.

Chrysta Bell se jako herečka objeví v nové, dlouho očekávané sérii „Twin Peaks” na Showtime 21. května v USA a 22. května v České republice.

Vstupenky na pražské vystoupení za 390,- Kč + poplatky jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků) a na webu musicbar.cz nebo v sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 490,- Kč.