Jdi na obsah Jdi na menu

Nejslavnější kanadský zpěvák Paul Anka konečně v Praze!

9. 5. 2014

Live: Paul Anka

Datum: 20.07.2014                             Místo: Kongresové centrum, Praha

paulanka-2014.jpgPaul Anka (foto: PR)

Světoznámý zpěvák a autor hitů "Diana", "She`s a Lady", "My Way" nebo "This is It" má na svém celosvětovém turné jednu zastávku i v České republice. V Praze vystoupí 20. července v Kongresovém centru.

Paul Anka se narodil v Ottawě, Kanadě. Již od útlého věku se věnoval hudbě. Začal zpěvem v kostelním sboru a pokračoval studiem hry na klavír. Od mládí projevoval nejen hudební talent, ale také ho bavilo psát, což vyústilo v krátké působení v redakci Ottawa Citizenu. To vše předurčovalo Paula Anku k jeho následné životní cestě, cestě velkého zpěváka a textaře. Po vystupování snad ve všech hudebních klubech v Ottawě, Paul Anka odcestoval do Los Angeles, kde jeho kariéra nabrala raketový směr.

V Kalifornii Paul Anka začal svou opravdu hvězdnou hudební kariéru. Velmi rychle získal zajímavou smlouvu u nahrávací společnosti. V této skvělé době vznikl jeden z největších hitů šedesátých let skladba "Diana". Tato píseň nejen dlouho bodovala v hitparádách celého světa, ale v mnoha zemích doslova zlidověla (v Čechách především díky textu Zdeňka Borovce a interpretaci Karla Gotta), a je také jednou z nejprodávanějších skladeb historie. Paula Anku katapultovala na ta největší pódia Ameriky. Stal se jedním ze symbolů zlatých šedesátých let, idolem mládeže, a největšího rozvoje rock and rollu vůbec. Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, Frankie Lyman nebo Chuck Berry - to jsou jména Ankových kolegů té doby.

Paul Anka je však také velmi úspěšným textařem. Na svém kontě má hity mnoha hvězd světové pop music. Pro Franka Sinatru složil baladu "My Way", pro Michaela Jacksona hit "This is It", Tom Jones zase zpívá Ankovu píseň "She`s a Lady". To je jen malý výčet světových hvězd, které děkují za své hity právě Paulu Ankovi.

Paul Anka zavítá do ČR po koncertních zastávkách napříč Spojenými státy, Evropou a Asií. V neděli 20. července rozjede svoji rock and rollovou show v pražském Kongresovém centru.

Vstupenky v cenových relacích od 1390,- Kč do 5500,- Kč jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal.

Pořadatel koncertu: jvsgroup.cz