Jdi na obsah Jdi na menu

Nick Cave & The Bad Seeds navštíví v říjnu Prahu!

9. 2. 2017

Live: Nick Cave & The Bad Seeds

Datum: 26.10.2017                               Místo: O2 Arena, Praha

nick-cave---the-bad-seeds-2017.jpgNick Cave & The Bad Seeds (foto - zdroj: Nick Cave)

Nick Cave & The Bad Seeds se vydají na turné k novému albu „Skeleton Tree” a 26. října vystoupí v pražské O2 Areně.

Před čtyřmi lety, přesně 22. listopadu 2013, Nick Cave & The Bad Seeds naposledy zavítali do České republiky. Stalo se tak při příležitosti vydání desky „Push The Sky Away” a Nick Cave, řečeno slovy přítomných recenzentů, tehdy takřka uhranul nadšené publikum.

V polovině loňského roku Nick Cave vydal nové, v pořadí šestnácté album, nazvané „Skeleton Tree”. A jak je u Nicka a The Bad Seeds zvykem, také tuto novinku provází turné, během kterého k radosti tuzemských příznivců nevynechá Českou republiku.

Pražský koncert je na programu 26. října v O2 Areně. Kapela zahraje ve složení: Nick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey, Thomas Wydler, Jim Sclavunos, Conway Savage, George Vjestica a Larry Mullins. Podle playlistu lednového australského turné je zřejmé, že kromě skladeb z nové desky dojde i na nejznámější songy celé Caveovy hudební kariéry. Tedy je rozhodně na co se těšit!

Nick Cave & The Bad Seeds patří ke kritikou nejlépe hodnoceným umělcům současnosti, celosvětově prodali přes pět milionů nahrávek. Jsou považováni za jedno z nejvlivnějších a umělecky nejpůsobivějších hudebních uskupení na světě.

Album „Skeleton Tree” kapelu vyneslo na dosud nejvyšší umístění v žebříčcích Velké Británie a USA, v osmi zemích obsadilo první místo, v jedenácti zemích se prosadilo mezi prvních pět nejprodávanějších alb a v mnoha dalších zemích bodovalo v první dvacítce.

Předprodej vstupenek na pražský koncert bude zahájen 17. února v síti Ticketportal.