Jdi na obsah Jdi na menu

Norská zpěvačka Aurora přiveze do Prahy novou desku!

16. 2. 2022

Live: Aurora 

Datum: 22.06.2022                                   Místo: Forum Karlín, Praha

aurora.jpgAurora (foto - zdroj: fource.cz)

Kvůli stále nejisté situaci ohledně pandemie se Aurora rozhodla přesunout své jarní turné k nedávno vydané desce s názvem „The Gods We Can Touch”. Pražský koncert, původně plánovaný na 26. února, se tak uskuteční až 22. června. Místo konání je stejné, tedy pražské Forum Karlín.

Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Pokud by někomu nový termín nevyhovoval, je možné do 24. března požádat Ticketmaster o vrácení peněz.

Tvorba této umělkyně se zaměřila na globální témata. Často se také ptala, co to znamená být člověkem. Její skladby vedly vlastní ostrý dialog, v němž povzbuzovala posluchače, aby se za sebe i ostatní odhodlali postavit. Na druhou stranu se nebála ani politických hesel jako „peněz se nenajíte” v songu „The Seed”. V písni „Queendom”, která se otevřeně hlásila k výzvě „Time’s Up” na podporu obětí sexuálního násilí, zase fanoušky lákala do svého tolerantního a bezpečného království.

Snaha o změnu věcí kolem je patrná rovněž v singlu „Cure For Me”: „Někdy mám pocit, jako by se tě celý svět snažil přesvědčit, že je s tebou něco špatně. A někteří tomu naneštěstí uvěří. Velmi mě znepokojuje, jak snadné je někoho přimět k názoru, že je přehnaně emocionální, podivný nebo není dostatečně dobrý pro dnešní svět. Myslím, že je načase tyhle hlasy umlčet, nikdo by nás neměl soudit za náš vzhled, víru nebo způsob, jakým jsme předurčeni milovat. Nepotřebujeme lék, jenž by nás měl měnit,” říká zpěvačka.

Aurora je připravená sdílet se světem své vnitřní já. Tento posun ve vnímání vlastní tvorby naznačil už loňský singl „Exist For Love”, který je zdrcující úvahou o lásce, jež definuje naše životy a romantické, platonické i rodinné vztahy. Hlavním tématem desky je snaha motivovat ostatní k činům: „Když se podívám zpětně na posledních sto let naší historie, na věci, které jsme udělali správně, i ty, které jsme mohli zvládnout lépe, tak mám pocit, že teď dokážeme dělat vše jinak a směřovat k lepší budoucnosti než naši rodiče a předci.”

„Ráda se soustředím na věci, které mohu ovlivnit,” prozradila s úsměvem na tváři zpěvačka, producentka a performerka Aurora prostřednictvím videohovoru během pandemie. V písních se vždy snažila odrážet také své pocity a obavy. Během minulého roku se zaměřila na to, jak své myšlenky co nejpřesněji zachytit a autenticky předat posluchačům.

Vstupenky na pražský koncert za 895,- Kč jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketmaster.