Jdi na obsah Jdi na menu

Paul Gilbert z Mr. Big oslní Prahu svou brilantní hrou na kytaru!

12. 9. 2019

Live: Paul Gilbert   

Datum: 01.10.2019                                                          Místo: Rock Café, Praha

paul-gilbert.jpgPaul Gilbert (foto: Angelika Špicarová)

Kytarový mág Paul Gilbert, který je známý z kalifornské rockové skupiny Mr. Big, zavítá do tuzemské metropole. V pražském klubu Rock Café představí 1. října aktuální desku „Behold Electric Guitar”.

Nejčerstvější Gilbertova nahrávka „Behold Electric Guitar” vyšla letos v květnu. Bude zajímavé sledovat, kolik z dvanácti nových skladeb hudebník zařadí do playlistu pro vystoupení v Praze.

Paul Gilbert se proslavil díky účinkování v kapelách Mr. Big a Racer X, stejně jako díky časté spolupráci s dalšími věhlasnými muzikanty. Obsadil čtvrté místo v žebříčku deseti největších kytarových drtičů všech dob (Top 10 Greatest Guitar Shredders of All Time) magazínu Guitar One a zaujal místo i na listině padesáti nejrychlejších kytaristů všech dob (Guitar World’s 50 Fastest Guitarists of All Time) časopisu Guitar World.

Co se týče Gilbertova ovlivnění zmiňuje spoustu různých interpretů. Byli to především Jimmy Page, Robin Trower, Yngwie Malmsteen, Akira Takasaki, Jimi Hendrix, Kiss, Van Halen, Randy Rhoads a The Ramones. Je také velkým fanouškem The Beach Boys a The Beatles. Na DVD „Space Ship Live” poukazuje na to, že George Harrison je jeden z jeho velmi oblíbených kytaristů.

Paul Gilbert skládá muziku rozmanitých stylů, jakými jsou např. pop, rock, metal, blues, jazz, funky i klasická hudba.

Vstupenky na pražský koncert Paula Gilberta jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketstream za 750,- Kč.