Jdi na obsah Jdi na menu

Popová hvězda Ellie Goulding bude koncertovat v Praze!

23. 9. 2015

Live: Ellie Goulding       

Datum: 30.01.2016                                          Místo: O2 Arena, Praha

elliegoulding2016.jpgEllie Goulding (foto - zdroj: Live Nation)

Už před dvěma lety ve vyprodaném SaSaZu nikdo nepochyboval, že se rodí opravdová hvězda. Ellie Goulding, v současnosti jedna z nejvyhledávanějších zpěvaček vůbec, se vrátí do České republiky. Před sebou má vydání dlouho očekávaného alba a evropské turné, v jehož rámci se 30. ledna zastaví i v pražské O2 Areně.

Ellie Goulding patří mezi ty umělce, kteří se kromě rodné Británie, dokázali prosadit i v amerických žebříčcích a okupovat dlouho první příčky. Poprvé na sebe upozornila, když ji před pěti lety kritici označili za objev roku v prestižních anketách BBC Sound Of a Brit Awards.

Jejich očekávání naplnila hned svou prvotinou „Lights”, na kterou navázala veleúspěšným albem „Halcyon”. Do dnešního dne se prodalo už více než 20 milionů kopií.

Po delší odmlce přichází rodačka z anglického Herefordu s novou deskou, která nese název „Delirium”.

„Popisuje dny, kdy jsem neskutečně šťastná a někdy zase přesně naopak. Jsem vlastně pořád ve stavu deliria.” vysvětluje Ellie Goulding.

„Delirium” má shrnovat vše, co zpěvačka doposud zažila. Obsahuje 16 tracků, v deluxe verzi ještě o šest víc. Podílela se na něm celá řada osobností, jako jsou Max Martin, Greg Kurstin, Ryan Tedder z One Republic nebo Guy Lawrence z Disclosure. Horkou novinkou a zároveň první ochutnávkou je singl „On My Mind”, který zpěvačka právě pustila do světa. Album vyjde 6. listopadu.

Osmadvacetiletá Ellie Goulding v poslední době bodovala megahitem „Love Me Like You Do”, který je ústřední skladbou k filmu „Padesát odstínů šedi”. Podílela se také na soundtracku k filmu „Divergence”. Spojením s Calvinem Harrisem se zrodily tracky „I Need Your Love” nebo „Outside” a nejnovější spolupráce se skupinou Major Lazer dala za vznik skladbě „Powerful”.

Koncert Ellie Goulding bude zaručeně neobvyklou podívanou se silným zážitkem. Podobně jako v SaSaZu, kde svým nezaměnitelným, až jemně dětským hlasem, dokázala rozezvučet i ty nejniternější struny každého z nás.

Vstupenky na pražské vystoupení Ellie Goulding jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal v cenových relacích od 990,- Kč do 1390,- Kč.